Bertin Nahum, shpikësi i një robot për të ndihmuar neurokirurgët

Bertin Nahum

Bertin Nahum, me origjinë nga Benini, i lindur në Senegal është gjithashtu një shtetas francez, i cili ka zhvilluar një robot të quajtur Rosa - që ndihmon kirurgët në operacionin e trurit. Ai krijoi kompaninë e tij (Medtech SAS) e cila harton robotë kirurgjikale në 2002. Në mendjen e tij, robotët janë një nga mënyrat më të mira për të ndihmuar kirurgët të kryejnë detyrat e tyre në mënyrë të efektshme dhe të saktë. Ai është i diplomuar në Institutin Kombëtar të Shkencave të Aplikuara (INSA Lyon, Francë) dhe ka një Master Shkencash në Robotikë nga Universiteti i Coventry (Angli).
Para krijimit MedTech, Bertin Nahum punoi një dekadë për kompanitë e mëdha, ku ai ka zhvilluar zgjidhje robotik mbështetje për kirurgji, duke përfshirë Kompjuterike Motion Inc (kardiokirurgjisë, urologjisë ...), Integruar kirurgjikale Systems Inc (kirurgji ortopedike) dhe IMMI SA (neurokirurgji).

Bertin Nahum ishte shpikur për herë të parë një robot të quajtur BRIGIT ™ që ndihmon mjekët në kirurgji ortopedike duke ofruar mbështetje mekanike për sharrim kockë përmes një krah që udhëzon kirurg dhe ndihmon për të arritur shkurtime të sakta. Zimmer Inc., lider botëror në kirurgji ortopedike, ka blerë patentat Medtech në 2006.

Në 2010, ai krijoi ROSA ™, një robot me një krah robotik që mund të ndihmojë kirurgët të kryejnë operacione delikate në tru. Përdorues dhe i saktë, ROSA ™ përdoret tani në spitalet anembanë botës për operimin e trurit.

Me ROSA ™, Bertin Nahum u rendit 4e Sipërmarrësi të teknologjisë së lartë më revolucionare në botë nga Discovery Seria në 2012.

BURIMI: Kumatoo

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Bertin Nahum, shpikësi i një robot të destinuar ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Ndërsa ju pëlqejnë botimet tona ...

Ndiqni faqen tonë në Facebook!

Dërgo këtë tek një mik