Egjipti i lashtë do ta shpikte llampën shumë mirë para Edison

Egjiptianët ishin pararendës në shumë fusha: matematikë, mjekësi, arkitekturë, kimikë. Shumë nga shpikjet e tyre, të përmirësuara me kalimin e kohës, janë ende të pranishme në jetën tonë të përditshme. Kalendari diellor, tulla, birrë, wigs, kuq buzësh, skuqem, krem ​​rrudhë, por edhe matja impuls, pika sy për konjuktivit ose operacione të tilla si rrethprerjen dhe cataracts ishin tashmë përdoret masivisht në kohën e faraonëve. Edhe më të mahnitshme, 35 shekuj para mjekësisë moderne, egjiptianët kishin zhvilluar teste të besueshme e shtatzënisë nga urina e grave për të diagnostikuar gjendjen e tyre. Atëherë ishte e mjaftueshme për të ujitur me urinë, elb dhe grurë dhe të prisnin që ata të mbijnë nën veprimin e një hormoni: folliculin.

Për më tepër, duket se popullsia e Egjiptit të lashtë e njihte industrinë e qelqit në lulëzim. Duket se ata madje kanë shpikur llampa e përjetshme

1 -Prêtre
2 - avujt jonizues
3 - një goditje elektrike (Snake)
4-llambë llambë (lule zambak uji)
5-kanali (rrjedhja e luleve të lotusit)
6 - Ajri i ajrit
7 - thithës
8 - simboli i rrezikut [Thot me thika]
9 - simboli i rrymës
10 -symbol i polaritetit të kundërt
11-mjet për ruajtjen e energjisë (bateri?)

BURIMI: http://www.cirac.org/infos-fr/denderah.htm

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Egjipti i lashtë do ta kishte shpikur llambën ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Ndërsa ju pëlqejnë botimet tona ...

Ndiqni faqen tonë në Facebook!

Dërgo këtë tek një mik