Emra të bukura afrikane për fëmijët tanë dhe kuptimet e tyre

Identiteti i një personi është ndërtuar nga emri (para) që prindërit e tij i japin atij në lindje ...

Këtu janë disa emra që mund t'u jepni fëmijëve tuaj: Secili emër mbart një kuptim të thellë.

Blej eBook ndezni këtu:

 • ABEDI Besnik
 • ABENI Lutuni për të
 • ABERASH Dhënia e dritës
 • ABRIHET Ajo buron nga drita (Bright)
 • ADAMA Mbretëresha e bukur
 • ADANNA Vajza e babait
 • ADEOLA Kurora e Nderit
 • ADERO Ai që krijon jetën
 • ADILI Vetëm
 • ADISA Ai që ka mendje të qartë
 • ADJATAY Princesha
 • WYD Të jetë e drejtë
 • ADLA Vetëm
 • ADNA Njësia
 • ADOFO Brave Warrior
 • ADOM Shqiponja e Perëndisë
 • AFI shpirtërore
 • AFYA Health
 • AHMES Hëna lind
 • AHONYA Prosperitet
 • AIKA Mirënjohje
 • AINA Jeta
 • AJENE E VËRTETA
 • AKHET e ndritshme
 • AKIL Smart
 • Luftëtar AKIN
 • AKINA Solidariteti
 • AKINWUNMI Si një hero
 • ALIKA Më e bukura
 • ALIYA Lëshuar
 • AMA i dashur
 • AMANDA Liria
 • AMANI - IMANI- IMANA - AMANA Paqe
 • AMARI Fuqia
 • AMENHOTEP AMON (Zoti) është në paqe, është i kënaqur
 • AMINATASHAKA
 • AMIRI Prince
 • AMON Zoti i Padukshëm
 • AMPAH Trust
 • ANA Sun
 • Udhëzuesi ANEESA
 • ANEPOU (INPOU)
 • ANGALIA Observer
 • ANGOLA E fuqishme
 • ANIKA Mbretëresha është kthyer
 • ANIKULAPO Kushdo që mbart vdekjen në çantën e tij
 • ANKH Life
 • ANKHOU Të gjallët
 • ANNAKIYA Fytyrë e butë
 • ANOOHA Zoti dhe ai janë një
 • ANOUKET Uji i pastër
 • ANOZIE Unë jam i vendosur mirë
 • ASANI Rebel
 • ASANTE Faleminderit
 • ASATA Gruaja e fronit të Perëndisë
 • ASET (AÏSSATA (ISSATA)) Zonja e Fronit të Perëndisë
 • ASHAKI Belle (e bukur)
 • ASHANTI Bashkimi në vështirësi
 • Pasioni ASHIKI (zgjim)
 • PËRFUNDOI FËMIJËN 7TH
 • Forca ASSAGGI
 • ASSEFA Ardhja e tij po rritet në familjen tonë
 • ASSIRENI Ajo është e bukur
 • ATIBA Kuptimi
 • ATON Solar Disc
 • AUSARE Syri që shikon mbi fronin e Perëndisë
 • Fëmija AWOTWI 8th
 • AYAN Lucky
 • AYANNA Lule e bukur
 • AYO Joy
 • AYOOLA Gëzim në pasuri
 • AZA e fuqishme
 • AZUBUKE E kaluara është forca jonë
 • AZUKA Mbështetja është supreme
 • BADU 10th fëmijë
 • BAHATI Shansi
 • BAHIYA Belle
 • Premtuar BAKARI
 • BALINDA Patience
 • BALLA Guximshëm
 • BANGA autentike
 • BARKE Blessing
 • BARUTI Mësues
 • BELLA Liruar
 • BENESHA I bekuar
 • BES Ngrohje vitale
 • BIK Raptor
 • Ftesa për BIZA
 • BONAM Bekimi
 • Mikpritja e BUOP
 • CAMARA Mësues
 • Këshilli CEBA
 • CHANA do të arrijë objektivin e saj
 • CHANTI Shpirti i ujit
 • CHEIKH Kushdo që ka mësuar
 • CHEIKH ANTA DIOP Studiuesi më i madh i shekullit XIX
 • CHENZIRA Lindur gjatë udhëtimit të prindërve
 • CHIDERIA Ajo që Perëndia ka shkruar
 • CHINAKA Perëndia vendos
 • CHINARA Perëndia e pranon
 • CHINELO Mendimet e Perëndisë
 • CHOMA Pasuria
 • CIKEKA Të kënaqur
 • Mesazh DABA
 • DABU Origjina
 • DAFINA Precious
 • DAHNAY Mirë
 • Krijuesi i DALI L
 • DALIA Sweet
 • DALMAR Gjithanshëm
 • DANCE RELIABLE
 • DARA Belle
 • DARA Sjell një mesazh
 • DAREN Lindur në natë
 • DAUDI I dashur
 • DEDI Lutja ime e dalur
 • DEKA Ai që i pëlqen
 • DIA Champion
 • DIARA Dhuratë
 • Lioness DIATA
 • DIBIA Healer
 • DIEL Urtësia
 • DIMAKATSO Wonder
 • DIN i madh
 • DINI Besimi
 • Udhëheqësi DIOP
 • DIPITA Shpresa
 • DJAILI Dritë
 • DJEDKARA E qëndrueshme është forca e Perëndisë
 • DJIDADE Désirée
 • DJONBARKI Kush e mban bekimin
 • DONKOR I përulur
 • DOUAMOUTEF Ai që mori adhurimin e nënës
 • DUMELA duke qenë i lumtur
 • DZIDZO Lumturia
 • Partia EIDI
 • EKALE Hëna
 • Falënderoj EKENE
 • ELEWA Shumë i zgjuar
 • ELIKYA Shpresoj
 • ELIMU Shkenca
 • Prodhim EMARA
 • Akti i Madh i EMEKA
 • ENAM Perëndia më dha mua
 • ENOMWOYI Ajo që ka hijeshi
 • ESE Mbreti
 • ESHE Jeta
 • Vëllai ESIEME
 • ETIA Shakullimi
 • EWE Jeta është e çmuar
 • EYALA Fjala
 • Mbreti EZE
 • FAHLASI Personi i madh
 • FARAI Gëzohuni
 • Ngushëllimi i FARAJIT
 • FERMA luftëtar
 • FENYANG Pushtuesi
 • FISSEHA Lumturia
 • FOKAZI Jashtë vendit
 • FOLA Honor
 • FOLAMI Respekt dhe nder
 • FUNEKA E dëshirueshme
 • FUNGAI Duke menduar
 • FUTSA ngjajnë
 • GAGELA Elancé
 • GEB Goddess e Tokës
 • GEDE çmuar
 • Princesha GIMBYA
 • Gora Njeri i guximshëm
 • GWEHA Dashuria
 • GYASI mrekullueshme
 • Dhurata HADIYA
 • HALEEMA Serene
 • HANI Gëzuar
 • HATSHEPSOUT 1 Priftërinjtë e Priftërinjve Noble
 • Dëshira e HAWA
 • HAWANYA Tear
 • HAYA Modeste
 • HEBENY Hébène
 • HEKANAFOORE Princi i mirë
 • HEMLE Besimi
 • HEQA Sovran
 • Mirësia e saj
 • HERYT Superior
 • HIARI Kush e mban vullnetin e tij të lirë
 • HILUPHEKILE Ai lufton
 • HOJA Prova ime
 • HOLA Shpëtimtar
 • HONDO Lufta
 • HOR E largët
 • HOREMHEB Perëndia është duke festuar
 • HOUROU HORUS ndër grekët (Biri i Ausar, Ousire, Osiris)
 • IAH Moon
 • IB NEFER Pure Heart
 • IBA (IB) Zemra
 • IDIBA Në mëngjes
 • IDOWU Famous
 • IDRISSA Immortal
 • IFE Dashuria
 • IKENNA Fuqia e Zotit
 • I lavdishëm IKHET
 • IMA Bamirësi
 • Udhëheqësi Shpirtëror IMAMU
 • Durimi i IME
 • IMHOTEP Kushdo që vjen në paqe
 • INATHI Perëndia është me ne
 • INAYA Mundësia
 • INIKO Lindur në kohëra të trazuara
 • ISHARA Shenjë
 • Pajtimi ISILAHI
 • ISMITTA Era e Jugut
 • IVEREM Bekim
 • Karakter IWA
 • JAASI Shpata ime
 • JABARI I guximshëm
 • JAHA Dinjiteti
 • JAHI i denjë
 • JAHIA Eminente
 • JAHINA I guximshëm
 • JALIA Autorizuar nga Zoti
 • JAMALI Bukuri ...
 • JANDJE Mien
 • JANNA Parajsa
 • JAWARA Paqëndruese
 • JELANI Fuqishme
 • JENGU Sirenë
 • JENKAA Armiqtë e mi mund të mposhten
 • JIFUNZA Vetë-mësohet
 • JIMALE Survivor
 • JINI Inxhinieri
 • JIRI Wild Forest Fruta
 • JUMOKE Gjithkush e do fëmijën
 • KAARIA Kush flet me mençuri
 • KAFIL Mbrojtësi
 • KAFUI Jepni me qira
 • KAMALI Përsosmëri
 • KAMARIA Ashtu si hëna
 • KAMAU Heshtur luftëtar
 • KAMILI Përsosmëri
 • Djalë të fuqishme KANAKHT
 • KANEFER Belle është shpirti i tij
 • KANEKHET Bull fituese
 • KANIKA Çështje e zezë
 • KASHKA Miqësore
 • KASSA Mbreti
 • KATIELO Nëna Hyjnore
 • KAYIN u festua
 • KAYODE Ai sjell gëzim
 • KEFILWE Dhurata e Perëndisë
 • KELILE Mbrojtësi im
 • KEMBA E mbushur me besim
 • KEMBOU Big black
 • KEMI E zezë
 • KEMYT Ai që është i zi
 • KENDA E re
 • KENDI I dashuri
 • KERY SESHETA Ruajtësi i Mistereve
 • KESI Vetëm
 • Thesari i KESIAH
 • KEYAH shëndetshëm
 • KHEPER Perfection (Manifestimi i Amonit, Energjia Hyjnore në Transformim të Plotë)
 • KHEPHREN Emri i Atij Që Transformon
 • KHERI Mirësia
 • KHETI I dedikuar Perëndisë
 • KHOUFOU Perëndia mund të më mbrojë Khufu
 • KIBWE Bekuar
 • KIDANE Dëshira ime
 • Kënaqshmëria e KIDHI
 • Luftëtar KIJANI
 • KIMIA Paqe
 • KIMLY Royal Plain
 • Dhurata e KIRALIT e Zotit
 • KITI Ujërat e bukura
 • KITO çmuar
 • KIYA Jovial
 • KIZIAH Drita
 • Lajmet e KOURA
 • Kujichagulia
 • KUMANI Destin
 • KUMBA Kreativiteti
 • KUMI Energic
 • KUNTA Shkoni përpara
 • KUNTIGUI Chef
 • KURON Faleminderit
 • Kuumba
 • Mëngjes KWACHA
 • KWELI E ndershme
 • KYA Diamanti i qiellit
 • TAFARI frymëzon respektin
 • TAFUI Gëzohu
 • TAI Eagle
 • TAJ Ekspiruar
 • TALHA Easy Life
 • TAMERY Toka e dashur
 • TAMIIM Përsosmëri
 • TAMIRAT mrekulli
 • TAN Lion
 • TANYE Butë, e ëmbël
 • TAONA Ne nuk e shohim atë
 • TATENDA Faleminderit
 • TEELDO Një gjë e tillë
 • TEFERI Kush është i ashpër
 • TEFNAKHT Forca i përket atij
 • TEFNOUT
 • TEKANO Ekuivalent
 • TENA Duke qenë i gjatë
 • TENDAJI Do të bëjë gjëra të mëdha
 • TEPA Paraardhësi
 • Miq TERI
 • Miq TERI
 • TESFAYE Shpresa ime
 • TESSEMA Njerëzit dëgjojnë atë
 • THEMA Reine
 • THIERNO Mjeshtri
 • TOOLA Worker
 • TUMELO Besoni
 • Mendimi i UCHE
 • UCHENNA Perëndia do të jetë
 • Ujamaa
 • Ujima
 • UJOR Modest
 • UMI Life
 • UMOJA Uniteti
 • UMZALI Guardian
 • UNGI Duke pasur një turmë
 • UPAJI Don
 • SHFRYTËZONI Parfum i ëmbël
 • UZOCHI Mënyra e Perëndisë
 • UZOMA Rruga e drejtë
 • UZOMA Rruga e drejtë
 • VITA që shkon përpara
 • WALE Ai u kthye
 • Miqësisë Wanda
 • WEI Sun
 • WENA Ju
 • WINTA Désirée
 • WONDONE Nuk vdes
 • XOLA Qëndruar në paqe
 • XOLANI Ai që fal

kosiCE: https://www.facebook.com/pages/Afrocentricity-International-Cameroun/194992583996879

KEMET (EGJIPTI I VJETËR)

Boys:

 • Kemi : E zezë
 • Kaefra (Khefren): Perëndia po shfaqet
 • Chephren : Zoti manifestohet në Kemet (Egjipti i lashtë)
 • Tija : Ai që vjen në paqe (arkitekt i madh dhe mjeku)
 • Shen : Përjetësia (skulptori i madh)
 • Ahmose : Hëna ka lindur (matematikan i madh)
 • Taharqa : Mbreti i origjinës nubiane
 • Khepri : Perëndia zbulon veten

vajzat:

 • Nefertari : E bukur ka mbërritur
 • Kanefer : I bukur është shpirti i tij (arkitekti i madh)
 • Setkem (Isis) : Gruaja e Zezë (Gruaja e Osiris)

AU KONGO

 • Nsiese : Gazelle
 • Kimia: paqe, qetësi
 • Kitemona: Scout, ai që mëson ose mëson me vullnetin e tij ose vetë.
 • Elikia, Vuvu ose Minu: shpresë, shpresë
 • Matondo: faleminderit, falë Nzambi në Mpungu (Zot)
 • Vumi: respekt, i nderuar
 • Diansongi : Çfarë është e drejtë, akti i duhur, fjalët e duhura
 • Nzola: dashuri
 • Tembua ose Tembo: stuhi e madhe.
 • Miezi : Sweet, Nice
 • Liza: hëna
 • Ntangu : Sun.
 • Sema: Ndriçoni, Ndriçoni, ndriçoni drita
 • N'semi: Scout, i cili bën pranverën e lehtë
 • Longi : Mësimdhënia, Mësoni Urtësinë
 • Zayi : Dituria
 • Maza ose Masa : Uji, lumi, burimi i jetës
 • Kimpa : lojë, strategji
 • E bardhë : lufta, lufta, konfrontimi
 • Muanda : Soul, Breath, Spirit
 • Nzinga : unifikues, unifikues, unifikues
 • Mfumu : kuzhinier,
 • Ntinu : Mbreti, Zot
 • Zayi : Dituria, filozofia
 • Namibi : Mburoja e zjarrit
 • Luzolo : Dashuria
 • Mawete : lumturi
 • Angola, Angolo : e fortë, e fuqishme
 • Yulu, Zulu : qielli, qiejt
 • Manzambi : gjëra hyjnore, hyjnore
 • Wasakumunua : ai që është i bekuar
 • Mama Mandombe : Madonna e Zi
 • Luvuma : Lule e bukur
 • Miezi : Starlight
 • Mbuetete : Star
 • Mvemba : Pastërtia

Në MADAGASCAR

vajzat:

 • Malala : i dashur
 • Aina : jeta
 • ony : lumi
 • Sahondra : Lule Aloe
 • SOA : bukur

Boys:

 • Andry: shtyllë në familje
 • Faly : lumtur
 • lary : krijuesi
 • Njaka : ai që mbretëron
 • Hery : ai që ka forcën
 • fanilo : ai që ndizet

Në Togo:

Boys Boys

 • E hënë: Adjo Kodjo
 • E martë: Abla Komla
 • E mërkurë: Akou Kokou
 • E enjte: Ayaovi
 • E premte: Afi Koffi
 • E shtunë: Mik Komi
 • E diel: Akossiwa Kossi

NË MALI

vajzat:

 • Niélé - 1ere vajza e nënës së tij
 • Nia ose Gna - 2eme vajzë
 • Gnènè - 3eme vajzë
 • M'Pènè - 4eme vajzë
 • Zé - 5eme

Boys:

 • N'Tji - 1er biri (i nënës së tij) - "i dërguari"
 • Djali Zan - 2e - "Kam djem të mjaftueshëm dhe nuk kam frikë nga vdekja", mendon babai
 • Biri N'Golo - 3e - "Unë kam lindur në masë të madhe", thërret babai
 • M'Piè - 4e bir - "pa shoqëri sociale"
 • N'Tjo - 5e "Unë qëndroj në këmbë"
 • Niaman - 6e "mbeturina, sepse ne duhet të bëjmë"
 • Naba - 7e "i sapoardhuri është fillestar"
 • M'Pankoro - 8e "ai që ka shumë të ngjarë të drejtojë prindërit në shtëpitë e tyre të fundit"
 • Nomba - 9e "fundi, pika dhe rreshti"
 • Togotan - 10e "pa emër"

AU GHANA

Boys:

 • Sene ose Sena: Zoti i dhënë (g)
 • Selom ose Elom: Perëndia më do (g)
 • Edem: Perëndia më çliroi mua (g)
 • Mawuli ose Eli ose Seli: Perëndia ekziston (g)
 • Mawuko: Vetëm Perëndia (g)
 • Mawuena: Perëndia lejoi (f) dhe (g)
 • Dela: Shpëtimtari (F) dhe (g)
 • Etonam: Perëndia u përgjigj mua (f) dhe (g)
 • Hola: Shëlbuesi (f) dhe (g)

vajzat:

 • Essenam (Esse) ose Mawusse: Perëndia më dëgjoi (f)
 • Akpene (Akpe): Faleminderit
 • Akofa ose (Akofala): ai që lehtëson (f)
 • kekeli ose keli: drita (f)
 • Fafa: Paqja (f)

Emrat që lidhen me ditën e lindjes:

E hënë

 • Kodjo kouadjo, koudjo (djalë)
 • Adjo Adjowa (vajza)

Mardi

 • Komlan, (djalë)
 • Abla (vajza)

E mërkurë

 • Kokou kouakou (djalë)
 • Akou, Akoua (vajza)

E enjte

 • Ayao (zhavorr)
 • Ayawa (vajzat)

E premte

 • Koffi (djalë)
 • Afi (vajzë)

e shtunë

 • Komi kouami kouame kouma (djalë)
 • Amele (vajzë)

E diel

 • Kossi, kouassi (djalë)
 • kossiwa, kossiba (vajzë)

Emrat e parë që lidhen me rendin e lindjes:

Boys

 • Anani (1er djalë i familjes)
 • Anoumou
 • Messan ose Mensah

Filles

 • Dede
 • Koko
 • Mable

Emra të tjerë:

Filles : Akouélé, kayissan, Emefa, Ahoefa, Dopé, Dovi, Sleep, Ayélé, Ayoko ...

Boys : Adovi, Edoh, kanyi, Ekoué, Amé, Akouéé, Edoé ...

NË AFRIKA QENDRORE

 • Kengba: kush nuk dëshiron të jetë skllav

NË SENEGAL, GUINEA BISSAU

Boys:

 • Atepa (arkitekti)
 • Ipoji
 • Ulje
 • namo
 • Keba (emër sidomos Mandinko dhe kjo do të thotë, Njeriu i Madh)
 • Upa (= njeri i ri)
 • Nabasa (= më e reja e familjes)
 • Namar
 • Peyis (paqja)
 • Undiman (trashëgimia kulturore)

vajzat:

 • Baba
 • papunësinë
 • Muskeba (emri i parë femëror sidomos Mandinko, që do të thotë, Gruaja e Madhe)
 • Upéli (= vajza e re)
 • Pondu (= vajza e re)
 • Arukaba (zare janë hedhur = është e gjatë)
 • Peli (= hëna)

GABON:

 • Wisi: drita
 • Nzey: luani

BENIN:

Boys

E diel

 • Koissi

E hënë

 • Kojo

Mardi

 • komlan

E mërkurë

 • Kokou

E enjte

 • Koouvi

E premte

 • Koffi

e shtunë

 • Koomlan

Filles

E diel

 • Akossiba

E hënë

 • Ajoivi

Mardi

 • Ablawa

E mërkurë

 • Akoua

E enjte

 • Ajaba

E premte

 • Afiavi

e shtunë

 • Bai

NIGERIA:

 • Kashka: Miqësore
 • Mongo: Famë (Jorub)
 • Ndulu: Vëlla
 • Obi: Zemra (Ibo)
 • Chinaka: Perëndia vendos
 • Feyikemi: Jam i bekuar (Joruba)
 • Ima: Dashuri / Bamirësi (Efik)
 • Nilaja: sjell gëzim (Joruba)
 • Nweka: Nëna e mrekullueshme (Ibo)
 • Okwui: Fjala e Zotit (Ibo)

SWAHILI DHE KISWAHILI

Boys:

 • Akil: I zgjuar
 • Amani: Paqe
 • Bakari: Ai do të ketë sukses
 • Shomari: Fuqishme
 • Jahi: I denjë
 • Mosi: I lindur i parë
 • Angola, Angolo: e fortë, e fuqishme
 • Yulu, Zulu: qielli, qiejt

vajzat:

 • Jalia: Duke nderuar
 • Nihahsah: Princesha e zezë
 • Aisha: Ajo është e gjallë

Boys:

 • Solim: dashuri

vajzat:

 • Assima: ai që e di

Ruanda:

 • Zuba: Dielli
 • Umutesi, Umuhoza: ai që erdhi të më ngushëllonte

CHAD:

Boys:

 • Golmem = Konsoloni mua.

vajzat:

 • Solkem: Fytyra e pastër.

TANZANIA:

 • Kitataouri: flutur
 • Aika: faleminderit, faleminderit

Kameruni:

 • bonam: bekimi
 • bulu ose budu: natën
 • dina: emri
 • dipita: shpresë
 • ekalé ose modi: hëna
 • etia: shakullinë
 • epasi: gjysma
 • sfungjer: portokalli
 • epupa: sezoni i shirave
 • eyala: fjala
 • ewandè: nusja
 • Egjypt: orient
 • jengu: sirena (në Amerikë, gjejmë fjalët: Chango, Xango, të cilët vijnë nga Jengu)
 • ina, iyo: nëna
 • idba: në mëngjes
 • lendè: pemë palme
 • gjatë: jeta
 • madiba: ujë (si Madiba Nelson Mandela, kjo fjalë ndoshta ka një tjetër kuptim në Xhosa)
 • malea: këshilla (njëjës: léa)
 • mbalè: e verteta
 • mbango: fildish
 • mbenga: pëllumbi, pëllumb
 • mulema: zemra
 • muna: fëmija
 • munia: përrallë
 • muñènguè: gëzimi
 • musango: paqe
 • muze: bori
 • musima: fat
 • muto: gruaja
 • ngiña: forca
 • ngengeti: ylli
 • peña: risi
 • Sikè: të zgjedhurit, të lumtur
 • tolè: konstelacioni
 • wélisanè: durim
 • wera: zjarri
 • fitoi: lirinë

MOZAMBIK:

për vajzat:

 • Nyelete: ylli
 • Mwete: hëna
jo-shteruese lista .. ju mund të korrigjoni dhe të plotësoni ju lutem

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Emra të bukura afrikane për fëmijët tanë dhe ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik