KAMERUN: Necrology: Kadji "ai ishte një njeri i madh, një njeri shumë i madh"

KAMERUN: Necrology: Kadji "ai ishte një njeri i madh, një njeri shumë i madh"

Përkundër gjithçkaje dhe në fund të fundit, ai ishte një njeri i madh, një njeri shumë i madh; jo vetëm në Nkam të Epërme [Departamenti i Rajonit të Kamerunit Perëndimor], jo vetëm në Bana, por në të gjithë Kamerun "Pierre Dahi paguan një haraç për Kadji Defosso.

Pierre Dahi është një piktor profesionist në një kompani në Douala, ai shpreh pa zhargon, një ndjenjë e frikë që vjen nga bërjen e zemrës së tij, duke u ndjerë të tradhtuar nga dridhje e tij zë, kur ai shpreh trishtimin e tij në vendin e kujtimi i Kadji Defosso këtë trembëdhjetë shtator të dy mijë e tetëmbëdhjetë.

Foto: Joseph KADJI DEFOSSO

Data e 13 dy mijë e tetëmbëdhjetë shtator, shënon fillimin e fundit të ceremonisë zyrtare të lamtumirës në vendin e personalitetit zhduk në dy gusht mijë e tetëmbëdhjetë, dhe se pikëpamja rrezet e diellit nëntëmbëdhjetë njëqind e njëzet e tre në Bana.

Kjo ditë është shënuar me një masë që kremtuesi është Zoti im Samuel Kleda Metropolitan Kryepeshkopi i Douala, pasi pas përbujtje, largimi për Bana qytetin për varrimin e oficerit të vdekur të Rendit dhe trima, aktivist politik e njeriut i Partisë Demokratike të Popujve të Kamerunit (CPDM) në pushtet dhe ish kryetarit të Bana ....

Disa vepra nga Kadji Defosso

Shumë kohë para asaj dite, procesion funeral i Kadji Defosso shënoi një ndalesë në fabrikat e Bashkimit des Brasseries du Kamerun (UBC) e krijuar në nëntëmbëdhjetë shtatëdhjetë e dy, pika e fillimit të markës Kadji në Kamerun; produktet e birrës së të cilave si: Kadji Beer, pije të buta të vargut "Special" dhe "K44" e fundit janë konsumuar nga popullata.

Sot produktet e shitura në tregun super Kadji Sheshi i quajtur zakonisht "Super U", i hapur në dy mijë e trembëdhjetë vazhdon të tërheqë kamerunasët dhe të huajt.

Muzikanti artist Mom Nguea ishte erë futbollit talent i Cameroonian Star International futbollit Samuel Eto'o i cili është trajnuar në qendrën e trajnimit sportive quajtur Kadji Sports Academy krijon 1995, si yje të tjera Futbolli i Kamerunit: Idriss Carlos Kameni, medalist i artë në Sydney dy mijë, lista vazhdon.

https://christophenyemeck.blogspot.com/2018/09/cameroun-necrologie-kadji-cetait-un.html

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Kameruni: Obituari: Kadji" ishte një ... " Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Bëhu i pari që voton

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik