Çfarë është biomimicry?

Biomimicry është një proces i inovacionit dhe i inxhinierisë. Biomimika (fjalë për fjalë: imitim i të gjallëve) është të marrë frymëzim nga zgjidhjet e përzgjedhjes natyrore të adoptuara nga evolucioni, për të transpozuar parimet dhe proceset në inxhinierinë njerëzore. Ajo frymëzohet nga format, materialet, pronat, proceset dhe funksionet e të gjallëve. Koncepti bazohet në një ide kryesore: natyra gjithmonë vepron mbi një parim të ekonomisë dhe efikasitetit optimal dhe nuk gjeneron asnjë mbeturinë ("asgjë nuk humbet, gjithçka transformohet"). Pavarësisht nga fusha e aplikimit, filozofia biomimetike është, pra, në mënyrë eksplicite pjesë e një strategjie globale për zhvillim të përgjegjshëm, duke kërkuar të krijojë një ekuilibër të qëndrueshëm ndërmjet burimeve të ofruara nga planet dhe shfrytëzimit të tyre.Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Çfarë është biomimicry?" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Bëhu i pari që voton

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik