Çfarë është partenogjeneza?

njeri që rri kot

La partenogjenenzës (The Grek parthenos, virgjër, dhe gjenezë, lindja) është ndarja nga a gametë femra e pafertuar. Është një mënyrë e riprodhimit me një prind. Ajo i përket mënyrave të riprodhimit seksual, sepse kërkon ndërhyrjen e një gamete, por në mungesë të kontributit të materialit gjenetik të një individi tjetër, rezultati është i ngjashëm me riprodhimin aseksual.

Ky fenomen shihet natyrshëm në disa lloje të bimëve dhe kafshëve, por gjithashtu mund të nxitet artificialisht. Në mbretërinë e bimëve, parthenogenesis është e pazakontë në mesin e angiosperms. Parthenogenesis është gjetur në shumë taxa comme les nematodat, Les polychaete, Les oligochaete, Les nemerteans, Les insekteve (duke përfshirë insektet siSerum dhe aphids), Les gastrotrichs et të sigurta zvarraniket.

"Ne duhet ta njohim feminitetin mundësinë e partenogenezës" shpjegon Dr. E. Roge.

Misteret e riprodhimit njerëzor

Nga Dr. Bernard

prova shkencore për ekzistencën e një metode më të sofistikuar të parthenogenesis fekondimin Njeriut, ku një garë super të cilat mund të krijohen - një metodë të veçantë të kafshëve dhe metodën e cila është edhe më e lartë, me të cilin nëntëmbëdhjetë nënat virgjër England mund të prodhojë fëmijë, disa vjet më parë, siç është konfirmuar hetimet nga një grup i mjekëve britanikë dhe të akredituar nga Shoqata mjekësore britanike si raste të vërteta të parthenogenesis njerëzore, apo lindjes së virgjër nga dhe thotë autori. Ai shpall atë që këto gra kanë qenë në gjendje të bëjnë - çdo grua mund ta bëjë këtë.

Minj dhe jo burra

Futura Sciences. Përvoja daton nga prilli 2004 në Japoni.

Një dogmë e re e biologjisë është dëmtuar nga një eksperiment në Japoni. shkencëtarët asian duke punuar në parthenogenesis -a riprodhimin pa fekondimit, kështu që pa mashkull në një specie sexuée- kanë arritur të lindë një mouse projektuar me dy nënat gjenetike, por jo babai. Një i parë në një gjitar. E gjithë paralajmërojnë se metoda e përdorur, shumë e ndryshme nga klonimit, nuk mund të aplikohet për një qenie njerëzore, për arsye të dy teknike dhe etike. Një prej përvojës zogjtë është me të vërtetë një mouse ADN cilit është ndryshuar për ta bërë atë të veprojë si një mashkull në hartimin e një embrioni. Në një embrion gjitar, gjenet, shumë pak, janë shprehur në mënyra të ndryshme në varësi të faktit nëse ato janë të transmetueshme nga babai ose nëna. "Është gjurma prindërore", tha profesor Axel Kahn, drejtor i Institutit Cochin në Paris, për The Associated Press të enjten. Disa nga këto gjene janë aktivizuar vetëm nëse vijnë nga nëna dhe mbeten të heshtur kur vijnë nga babai dhe anasjelltas. Për të kryer punën e tyre, kërkuesit në këtë mënyrë modifikuan trashëgiminë gjenetike të një miu femër duke përmbysur "gjurmën e prindërve" të tij, duke lejuar një nga gjenet e tij përgjithësisht të heshtura për t'u shprehur. Është ky transgjenezë që lejoi miun femër të sillet si një mi mashkull. Për Kent Vranën, një studiues në Universitetin e Pensilvanisë, nëse një mouse e shëndetshme dhe pjellore mund të projektohet pa ADN-në e babait, e njëjta gjë mund të pritet edhe për qelizat staminale.

Shtesat e : Seksi i Parë - Elizabeth Gould Davis - 1971

Penisi, një krijim i kohëve të fundit

Organi riprodhues i gruas është shumë më i vjetër se ai i njeriut dhe shumë më tepër i evoluar. Edhe në gjitarët më të ulët, vezoret, mitra, vagina, etj, janë të ngjashme me ato të gruas, duke treguar se sistemi riprodhues femëror ishte një nga gjërat e para të përsosura nga natyra.

Në të kundërt, organet riprodhuese të meshkujve, testikujt dhe penisi ndryshojnë sipas llojit dhe gjatë evolucionit, si dhe formën e këmbës - nga thundra në këmbë. Pra, penisi me sa duket evoluon për t'u përshtatur me vaginën, jo vaginën për të përshtatur penisin. Penisi u zhvillua më vonë se vulva; kjo shpjegohet me faktin se vetë meshkujt dalin nga një mutacion i vonë i krijesës femërore origjinale. Sepse njeriu është vetëm një grua e papërsosur.

Njeriu është një grua e papërsosur

Gjenetarët dhe fiziologët na tregojnë se kromozomi Y që prodhon meshkujt është një kromozom X - kromozom femër - thyer dhe deformuar. Të gjitha gratë kanë dy kromozome X, ndërsa njeriu ka një kromozom X nga nëna e tij dhe një kromozom Y nga babai i tij. Duket shumë logjike që ky kromozom i vogël i përdredhur Y është një gabim gjenetik - një aksident i natyrës - dhe që fillimisht ka pasur vetëm një gjini - seksin femëror.

Një agjent i thjeshtë fiziko-kimik

Riprodhimi i grave pa akte seksuale, parthenogenesis, nuk është vetëm e mundur, por ndodh këtu dhe atje në botën moderne, ndoshta si një mbetje ataviste e të vetmes mjete antike të riprodhimit në një botë krejtësisht femërore. Që nga zbulimi i provave të parthenogenesis nga Jacques Loeb në 1911, "Ne e dimë se njeriu nuk është i nevojshëm për riprodhim dhe se një agjent i thjeshtë fiziko-kimik i pranishëm në grua mjafton ta provokojë atë"[Raymond de Becker]

Isis, perëndeshë e parthenogenesis

Isis, perëndeshë e egjiptianëve të lashtë, nëna e perëndive, erdhi nga vetja; ajo është gjithashtu perëndeshë e virgjër; tempujt e tij në Sais, qyteti i shenjtë, mbanin këtë mbishkrim krenar: Askush nuk e ka ngritur kurrë mantelin tim, fruti që unë linda është Dielli. Krenaria e gruas shpërthen në këto fjalë të shenjta; ajo shpall veten e pavarur nga njeriu, nuk ka nevojë të përdorë bashkëpunimin e saj për të riprodhuar. Greqia do t'i përgjigjet këtij pohimi të pafytyrë. Jupiter, babai i perëndive, do të sjellë Minerva pa ndihmën e gruas, dhe Minerva, perëndeshë "Kush nuk u ngjiz në errësirën e barkut të nënës"do të jetë armiku i epërsisë së familjes së gruas.

BURIMI: http://matricien.org/patriarcat/bio-genetique-psy/parthenogenese/

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Çfarë është partenogjeneza?" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Bëhu i pari që voton

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik