Andrew Mupuya, manjatin Ugandan të qeseve të letrës

Andrew Mupuya

Andrew Mupuya (Uganda - Themelues dhe CEO i YELI) Në 2008, kur qeveria e Ugandës shpall qëllimin e saj për të ndaluar importin, prodhimin dhe përdorimin e qeseve plastike polietileni që zgjasin deri në 1000 vite për t'u zbërthyer, studenti i shkollës së mesme Andrew Mupaya, atëherë i moshuar 16, identifikon një mundësi dhe vendos të nisë prodhimin e qeseve të letrës në shkallë të vogël.

Për këtë, ai shkruan një plan biznesi dhe llogarit se ai ka nevojë për fillimin e 18 dollarë (rreth 10.000 fcfa), që është një shumë e madhe për këtë fëmijë nga një familje pa para. Duke shitur 70 kilogramë shishe plastike të mbledhura, ai arriti të fitojë nga 8.000 fcfa. Ai merr hua nga 2.000 fcfa nga mësuesi i tij. Ai filloi duke prodhuar dhe shitur një copë qese letre çdo javë 3, duke bërë një fitim të 4.000 fcfa për çdo tren të shitur. Në 2010, ai regjistroi biznesi i tij, Rinisë ndërmarrës Link Investments (YELI), e cila është kompania e parë lokale për prodhimin e qese letre në vend, aktualisht punëson rreth 15 ugandasve (Një baba 8 fëmijë të moshës vjet 53) është bërë furnizuesi kryesor i qeseve të letrës dhe zarfeve për spitalet, dyqanet, shitësit e rrugëve dhe prodhuesit e miellit lokal.
Sipas nevojave të klientit, këto çanta eko-miqësore prodhohen në forma dhe madhësi të ndryshme. Që nga krijimi i saj, YELI ka prodhuar më shumë se gjysmë milion qese letre dhe lejoi themeluesin e saj të paguajë për studimet e tij dhe të mbështesë financiarisht familjen e tij dhe atë të punonjësve të tij.
Sot, 21 vjeç, Andrew ka marrë disa çmime ndërkombëtare, duke përfshirë çmimin Anzisha Young Entrepreneur nga Acadamy African Leadership Acadamy (me 30.000 US $) dhe Çmimin e Sipërmarrjes Sociale në Norvegji. Ai riinveston të gjitha paratë që ka fituar në biznesin e tij në rritje dhe i ka mësuar 500 të rinjtë Ugandanë se si të shkruajnë një plan biznesi dhe të bëjnë çanta letre. Për të lexuar këshillën e Andrew Mupuya për fillimin e një biznesi, kliko http://youthhubafrica.org/2013/03/18/andrew-mupuya-paper-bag-champion. Mos u mashtroni nga premtimet e paplotësuara. Të rinj, bëhuni punëdhënës!

BURIMI: LIDER - Liria dhe Demokracia për Republikën (CI)

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Andrew Mupuya, manjatin Ugandan të çantave në pa ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Ndërsa ju pëlqejnë botimet tona ...

Ndiqni faqen tonë në Facebook!

Dërgo këtë tek një mik