Author: Cedric Christian NGNAOUSSI ELONGUE

Christian Elongué është një Edupreneur, CEO, Trajner, Hulumtues, Blogger dhe Kryetar. Ai ishte CEO dhe themeluesi i Mëso të Kuptoj (LTU), i cili është një nga qendrat kryesore të trajnimit në Dschang. Ai është themelues dhe CEO i Muna Kalati, i webzine parë është Fëmijët afrikane dhe të rinj Letërsi Adult, bashkëthemelues i Klubit dygjuhësh për Bashkimin Kombëtar në Kamerun, bashkëthemelues i Akademisë Rinor Afrikës (Aya) dhe CEO i Afrikës Gawlo, The programi i parë televiziv edutainment që zhvillon aftësitë kritike të të menduarit dhe leximit të nxënësve përmes debatimit të konkurrencës. OSHC është një trajner dhe trajner shumë i afrueshëm, përzier humorin, praktikat më të mira dhe nivelet e larta të përfshirjes së audiencës. Ai ka punuar në shkolla, në mësim profesional, më të lartë, në korporata dhe në të rritur, duke realizuar projekte reale për nxënësit e vërtetë. Ai ishte një hulumtues në Bibliotekën Kombëtare të Francës, një pionier në studimet mbi letërsinë për fëmijë në Kamerun dhe lojra serioze zhvillimit në Gana. Interesat e tij kërkimore janë në teknologjitë arsimore (MOOCs, lojërat serioze, gamification, learning social dhe mobile) dhe politikat kulturore dhe të drejtat e grave. Ai është një autor dhe kontribues i kompanive ndërkombëtare të medias dhe një bloger i rregullt mbi Afikanizmin. Ai është një mentor për RLC Yali Akra dhe me Programin Fellowship Afrikës Changemaker, për të dhënë contribuer në transformimin e Jugut dhe të jetë dora e njerëzve të cilët janë duke bërë një ndryshim. Elongué është një anëtar i Ashoka Changemaker & American Express LEADERSHIP ACADEMY, afrikane Changemaker, Yali RLC (Accra), Udhëheqësit Yala rinjtë në Qytetar Gazetari dhe ambasadorin Ndërkombëtare për Arsim, Paqe dhe Dialogut të Shoqatës së Debatit Kamerun. Ai është një nxënës i zjarrtë gjatë gjithë jetës me tre diploma Master në Menaxhimin e Industrive Kulturore, Dizajnim Instructional dhe Studime Afrikane. Ai është një MOOCer serial me më shumë se certifikatat 50.

Sektori joformal, një motor zhvillimi përfshirës i përshtatur për ekonomitë afrikane.

Aktivitetet joformale nuk janë vetëm për strategjitë e mbijetesës, por për zgjedhjet e lira dhe të vetëdijshme të njerëzve afrikanë. Ekzistojnë një numër mikpritësish të vërtetë. Prandaj, do të jetë interesante të dimë nëse niveli i arsimit, dhe rrjedhimisht i kualifikimit [5] ndikon në këtë orientim drejt ekonomisë formale. Me fjalë të tjera, a janë punëtorët në sektorin joformal të qëllimshëm apo a është ajo e dytë më e mirë, një rrotë rezervë kur nuk ka dalje në sektorin publik dhe privat?

Pse duhet të ndalojmë luftën kundër aktorëve të sektorit informal në Afrikë?

Në vendet e industrializuara, tregjet e punës janë pika e takimit mes kërkesës dhe ofertës. Por në një mjedis afrikan ku vetëpunësimi dhe mikro-sipërmarrja janë mënyra dominante e hyrjes në tregun e punës, kufiri mes furnizimit dhe kërkesës për punë bëhet i paqartë. Prandaj, rëndësia e kuptimit dhe integrimit të ekonomisë joformale në kompleksitetin dhe heterogjenitetin e saj, për ta bërë atë një levë të vërtetë për rritje gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme për kontinentin.

Dërgo këtë tek një mik