Akon Ndriçimi Afrika do të hedh dritë mbi 600 milion afrikanë

Akon krijoi "Akon Lighting Africa", një akademi diellore për të dhënë.

Studentët Ugandë krijojnë aplikacionin celular që diagnostikon malarien

Testet e gjakut kanë mbaruar. Revolucioni dixhital tani bën të mundur për të bërë diagnoza ....

Clément Shala shpik elektro-brazier për gratë kongolase

Klementi Shala, një kongolez nga Republika Demokratike e Kongos (DRC), është zhvilluar.

Shpikësit dhe studiuesit e zezë

Shpikësit dhe Dijetarët e Zinj: Këtu është një libër me titull të habitshëm, Shpikësit dhe Dijetarët e Zinj. Habitshme.

Phiona Mutesi, kampion i shahut nga lagjet e varfra në Ugandë

Në vitet 16, ajo është një ndjesi në botën e shahut. Phiona Mutesi, një vajzë në Ugandë.

Gruaja afrikano-amerikane trajnon astronautët e NASA-s

Patricia Cowings është një tjetër grua e madhe afrikano-amerikane. Ajo ishte gruaja e parë për të.

Togolese krijon printer 3D me mbeturina elektronike

Jo nga njësitë qendrore, skanerët e përdorur, një dozë e mirë e shkathtësisë, kjo është ajo.

Sandrine Ngalula Mubenga, shpikësi i një makine hibride

I lindur në DRC, Mubenga u sëmur rëndë nga Kikwit dhe operacioni që duhej ta shpëtonte.

Dërgo këtë tek një mik