Diga e rilindjes, hidrocentralit më të madh në Afrikë

Diga në nafin blu duhet të shohë ditën në 2017 dhe të prodhojë megavat 6000 energji elektrike. Hidrocentrali më i madh i Afrikës pritet të bëhet operacional nga 2017. Në fund të fundit, sipas autoriteteve lokale, ai do të ketë aftësinë të prodhojë megavatë 6.000 dhe do t'i lejojë vendit të rritë eksportet e energjisë elektrike për fqinjët e saj. (Sudani, Xhibuti, por edhe Kenia, Sudani i Jugut dhe Jemeni). Të ardhurat nga eksporti i energjisë elektrike që do të vijnë nga projektet e reja hidraulike vlerësohen në 2 milion euro në ditë, pra 730 milion euro në vit nga 2017. Një rënie e erës që do të ndihmojë në uljen e deficitit tregtar të Etiopisë në miliardë 9, sepse vendi importon shumë. Energjia elektrike është thelbësore. Afrikanët mungojnë shumë. Etiopasit ndërtojnë pendën e tyre, Kenyans kanë investuar në energjinë e erës. Në planin afatgjatë, do të jetë e nevojshme të ndërtohet një rrjet, vëren David Cowan, një ekonomist në Citi i specializuar në Afrikë.

Projekti i digës së rilindjes së madhe është realizuar në të tretën. Do të duhen 5 deri në 7 vjet, sipas organizatës ndërkombëtare lumenjtë për të mbushur rezervuarin që do të mbajë 70 miliardë metra kub ujë. Filloi në 2011, ai u financua nga qeveria dhe nga populli Etiopas si dhe nga diaspora, të cilët u pajtuan për obligacionet e digave. Kostoja totale vlerësohet në miliardë 4,7. Thuhej që qeveria po bënte presion për qytetarët (88 milion), dhe veçanërisht shërbyesit civilë, për të blerë këto bono. Nuk ka presion, thotë Michele Ashebir Weldegabir, këshilltarja e parë në Ambasadën e Etiopisë në Paris, Etiopasit janë të angazhuar sepse janë të vendosur për të dalë nga varfëria dhe zhvillimi i qasjes.

Mësoni më shumë për
http://www.lesechos.fr/21/03/2014/LesEchos/21652-044-ECH_en-ethiopie–le-plus-grand-projet-de-barrage-du-continent.htm#3gW60xPm4304kjTx.99

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Diga e rilindjes, e madhe kjo ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik