Elija Mccoy shpiku lubrifikuesin automatik të trenit

Elija McCoy

Djali i skllevërve amerikanë që shpëtojnë në Kanada, McCoy lindi si një qytetar i lirë në provincën e Ontario. Shumë shpejt ai tregon disponueshmërinë për mekanikën, duke montuar për shembull pjesët e një makinerie që ai më parë ishte çmontuar. Prindërit e tij e dërgojnë atë në Skoci ku ai merr një trajnim inxhinierik dhe ai kthehet në Michigan në Shtetet e Bashkuara pas heqjes së skllavërisë.

Në pamundësi për të gjetur një punë në përputhje me trajnimin e tij, ai pranon të jetë një lubrifikant zjarrfikës në një kompani hekurudhore. Në atë kohë, trenat duhej të ngadalësoheshin shumë shpesh gjatë udhëtimit, në mënyrë që një punonjës që shëtiste pranë lubrifikonte boshtet dhe rrotat metalike. Kjo harxhon kohë dhe shkakton lëndime dhe vdekje midis punonjësve.

McCoy, për të zgjidhur këto probleme, shpiku kupën e vajosjes, një sistem automatik të lubrifikimit që thith në mënyrë të qëndrueshme lubrifikantin gjatë udhëtimit dhe eliminon vonesat dhe rrezikimin e jetës së punonjësve. Shpikja e tij ishte një sukses në të gjithë vendin dhe përkundër imitimeve, kompanitë e trenave të gjithë kërkuan të kishin McCoy të vërtetë (McCoy i vërtetë), premtim i cilësisë.

McCoy përmirësoi shpikjen e tij gjatë gjithë jetës së tij dhe do të përdoret në motorët me avull, anijet detare, stërvitjet, pajisjet e minierave, fabrikat dhe vendet e ndërtimit, si dhe trenat me mbinxehje të fortë falë lubrifikuesit të tij grafit që ai shpiku në 1920. Ai gjithashtu do të shpikë një bord hekuri të lëvizshëm për gruan e tij që u ankua për vështirësinë e detyrës dhe shpiku një spërkatës të lëndinë.

McCoy vdiq në 1929, 7 vite pas një aksidenti me makinë që kishte parë vdekjen e gruas së tij Mary dhe e la atë një trashëgimi. Bota ka trashëguar shpikjet novatore të Elijah McCoy që kanë bërë një hap të madh në teknologji dhe emri i tij ka mbetur i lidhur me cilësinë, Real McCoy.

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Elija Mccoy shpiku lubrifikuesin automatik ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik