Figurinat Acambaro tregojnë se një specie njerëzore jetonte me dinosaurët

Figurinat Acambaro
3
(1)

Si zakonisht, prehistorianët kanë pohuar se ky rast ishte vetëm mashtrim. Mungesa e fatit për ta, në 1972, tre figurina u analizuan me metodën e termoluminescencës në laboratorët e Muzeut Pensylvania (SHBA). Figurinat datojnë nga të paktën 2 500 vite para epokës sonë. Acambaro është vërtetuar.
Në 1923, Waldemar Julsrud, tregtar me origjinë gjermane dhe Padre Fray, Hoze Marie Martinez zbuluan vendin arkeologjik të Chupicuaro që datonte nga epoka para-klasike dhe përmban vazo, lojëra me birila dhe figurina nga kultura më e vjetër indiane e njohur , të quajtur pas vendndodhjes dhe që daton nga 1 000 vite para Krishtit, më herët se indianët Taraskan, më të vjetër të njohur kulturën indiane në atë kohë.

Disa vjet më vonë, në korrik 1944 Waldemar Julsrud 69 vjeçari bëri një oshëtimë zbulim në Acambaro, qytet i vogël meksikan vendosur më pak se 300 km në veriperëndim të Mexico City, në provincën e Guanajuato.

Ndërsa ai ishte hipur përgjatë një hendek në afërsi të kodrës e demit të vogël, i shoqëruar nga një prej punonjësve të tij, një fermer i quajtur Odilon Tinajero, vëmendja e tij u tërhequr nga një copë qeramike zhvillim nga toka. Pavarësisht ekspertizës së tij në qytetërimet para kolumbiane dhe indiane të këtij kontinenti, stili i statujës është mjaft i panjohur për të.

Ai pastaj i kërkon Tinajero të gërmoj dhe të sjellë përsëri të gjitha pjesët e ngjashme që ai mund të gjejë. Tinajero shfaqet disa ditë më vonë me një karrocë dore të mbushur me këto statuja. Julsrudi u habit nga stili dhe diversiteti i shifrave. Ai kaloi një pazar me punonjësin e tij: ai do të paguante 1 peso për të gjitha figurinë e raportuar, por asgjë për ata të dëmtuar, ai ende kishte për të dhënë atë. Kjo manovër e mirënjohur e shpërblimit të punëtorëve të nxjerrjes ka për qëllim parandalimin e vjedhjes ose devijimit të objekteve të çmuara. Për më tepër, interesi i shpërblimit në këtë rast duhet të inkurajojë fermerin të jetë i vëmendshëm dhe i kujdesshëm për të parandaluar dëmtimin e statuetteve.

Figurinat u zbuluan nga grupe të 20 në 40 brenda puseve në një thellësi që varionin nga rreth 1m20 në 1m80. Ata nuk ishin puse funerare, pasi vetëm kafka 6 u gjetën gjatë gërmimeve. Supozimi i bërë nga Z. Julsrud është se ata do të ishin varrosur me nxitim për t'i mbrojtur ata nga plaçkitja e kolonëve të parë spanjollë (ose ndoshta diçka tjetër, pasi do të shohim se përbërja dhe takimi i këto artefakte përbëjnë një problem të madh).

Këto janë më shumë se 33 500 objekte qeramike (në një shumicë shumë të madhe), guri, lodh dhe xham vullkanik janë gjetur. Ato janë të gjitha unike, asnjë kopje nuk është e ngjashme me tjetrën. Ato ndryshojnë në madhësi nga disa centimetra në më pak se një metër. U përdorën gjashtë lloje të ndryshme argjili, të gjitha u bënë me metodën e quajtur zjarri i hapur, i cili kërkon një zjarr të madh në natyrë dhe një sasi të madhe druri, temperatura e pjekjes së biskotës së argjilës duhet të jetë me të vërtetë ngjituni deri në shkallën 1020.

Megjithë diversitetin e tyre të madh, ata mund të grupohen, me anë të dizajnit të tyre, me qindra apo edhe me mijëra, si të ardhur nga kultura të ndryshme. Z. Julsrud kurrë nuk kërkoi të tregonte zbulimin e tij, qëllimi i tij ishte shkencor dhe dëshira e tij për të mbrojtur një trashëgimi që ai konsiderohej unik për njerëzimin, nuk është faji kurrë. Ai ka vazhduar të luftojë për studime serioze shkencore, takim, analiza e mostrave të argjilës për të verifikuar origjinat, ose përafrimi me objekte të tjera janë realizuar. Dhimbje për të.

Por pse një refuzim i tillë, një mosinteresim i tillë i shkencëtarëve dhe arkeologëve për këtë temë?
Epo, një nga arsyet kryesore për refuzimin e këtij zbulimi është skena që përfaqësojnë këto figurina, përfaqësimet e tyre.
Ata përfaqësojnë, ndër të tjera, dinosaurët, kafshët e panjohura, zvarranikët, disa me tipare aviane; disa sugjerojnë një formë të zvarranikëve zbutje të vogla dhe dinosaurët vogla, majmunët, më në fund, shumë janë hyjnitë panjohur, jeta e përditshme dhe objekte të përditshme (tuba, instrumente muzikore, etj)

Sigurisht, sipas dogmave të arkeologjisë dhe paleontologjisë, është e pamundur që burrat, primitivët, të dinin ekzistencën e dinosaurëve dhe, për më tepër, të bënin përfaqësime besnike dhe kjo janë të përfaqësuar edhe si evoluon me ta, dhe madje edhe bashkëveprojmë me ta! Përveç kësaj, dinosaurët u zhdukën 65 milion vjet më parë (vërejmë se ende nuk dimë si, por insistojmë që të gjithë vdiqën në të njëjtën kohë).

Një shpjegim: këto figurina janë të rreme, të bëra nga Julsrud dhe bashkëpunëtorja e tij, Tinajero.
Një burrë, një kurs heretik, do të bëjë përpjekje që të jenë të interesuar në këtë zbulim: Charles Hapgood, profesor i historisë dhe antropologjisë në Universitetin e New Hampshire. Ai shkoi atje për të hetuar, për t'u takuar dhe pyetur protagonistët e kësaj historie. Që nga udhëtimi i tij, ai solli disa mostra për t'i analizuar ato sipas metodave më bashkëkohore - dhe të gjitha atyre të fundit - të kohës (fundi i viteve 60).
Matjet e 14 (1968 karbonit) nga Isotopët e New Jersey-it Inc Gama e laboratorit nga 1 110 av. JC të 4 530 vjet para Krishtit JC

Në 1972, datat e reja do të bëhen nga thermoluminescence në Universitetin e Pensilvanisë në miniaturat 2. Këto ishin datat 2 500 vjet para Krishtit. JC
Shumë elementë argumentojnë për objekte artificiale. Së pari, sasia. Tinajero ose Julsrud kurrë nuk do të kishin qenë në gjendje të gatuajnë ato, pa e vërejtur asnjë, në një rajon pothuajse të shkretë, një numër i tillë i statujave. Duhej të ishte e nevojshme të ngrinim një seminar modelimi me disa qindra njerëz që punonin ditë e natë për disa vite për të arritur këto sasi! Një investim i madh që në fund të mbledhë vetëm një peshë për statujë!
Për më tepër, si mund ta bënte këtë fermer të varfër meksikan analfabet që të bënin statuja të falsifikuara aq mirë sa të kalonin testimet e termoluminescencës? Ai ishte me të vërtetë shumë i fortë!

Dhe pastaj, Julsrud do të bëjë gabim duke deklaruar teorinë e tij personale në lidhje me prejardhjen e këtyre statujave. Për të, ata janë përfaqësimet e jetës së banorëve të Atlantidës. Kjo do të shpjegonte numrin e tyre, diversitetin e tyre, skenat kurioze por edhe varrimin e tyre me nxitim, për t'i mbrojtur ata nga një kataklizëm dhe për të mbajtur një gjurmë të këtij qytetërimi. Një teori që i frikëson historianët dhe shkencëtarët dhe e klasifikon atë definitivisht si një heretik, një i ndriçuar dhe një mashtrues.
E vërteta është se, si për Glozel, për të cilin unë kam folur tashmë, ky zbulim nuk ishte bërë nga askush në serrë dhe nuk hyri në kasollet e dogmave të paracaktuara arkeologjike.

Askush nuk guxon të rrezikojë karrierën e tij dhe reputacionin e tij në këtë studim, dhe figurines gjithmonë presin në heshtje, ndërsa pluhuri i mbulon ata, në muzeun e vogël të Acambaro, se dikush dëshiron të jetë i interesuar për ta, studim, apo që dogmat ndryshojnë të mjaftueshme për të njohur origjinalitetin e tyre.
Ndërkohë, ato janë kulmi i teoricienëve kreacionistë, të cilët e shohin atë si një mjet për të provuar teorinë e tyre në dëm të teorisë së Darvinit.

BURIMI: http://mysteredumondetizzy.blogspot.fr/2012/02/les-mysterieuses-figurines-dacambaro.html

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Figurinat Acambaro do të provojnë se ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave 3 / 5. Numri i votave 1

Bëhu i pari që voton

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik