Fjalori i ri i mitologjisë egjiptiane

Fjalori i ri i mitologjisë egjiptiane

Libri i referencës thelbësore për udhëtarin dhe mjet i vlefshëm i punës për amatorin, fjalor i ri i mitologjisë egjiptiane jep çelësat e botës së mrekullueshme të fesë së lashtë egjiptiane. Gjatë viteve 5000, Egjipti adhuronte një pantheon të jashtëzakonshëm. Nga Anubis në konceptin e përjetësisë, nga Horusi në librin e të vdekurve, nga Osirisi në Thoth, për të lundruar në mitologjinë egjiptiane, aq komplekse, është e nevojshme të keni një mjet ekspertësh, por të përshtatur me të madhin publike. Shumë e shumëllojshme, hyjnitë egjiptiane janë të vështira për t'u kategorizuar me saktësi, sepse besimet fetare janë komplekse. Ata kanë evoluar me kalimin e kohës dhe shpesh kanë vende të ndryshme gjeografike. Amoni për shembull adhurohet në të gjithë vendin ndryshe nga perënditë e tjera që festohen vetëm në vend. Isabelle Franco na ofron një fjalor ku çdo hyjni ka një rekord të qartë dhe të plotë. Edhe perënditë që përmenden rrallë këtu merren përsëri. Fjalori gjithashtu detajon qytetet në të cilat janë shenjtërimet, atributet e hyjnive, kafshët që i përfshijnë ato; secili duke gëzuar një hyrje të veçantë. Një listë e termave në hieroglife lejon specialistin të punojë dhe amatorin të gjejë rrugën e tij nëpër faqet dhe muzetë e tij.

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Fjalori i ri i mitologjisë egjiptiane" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik