Historia e një afrikani të detyruar të tregojë mollaqe të mëdha dhe organeve gjenitale të saj

Saartjie Baartman

Saartjie Baartman, me nofkën Venera Hottentot, lindi në 1789 në Afrikën e Jugut, sot në mesin e popullit Khoïsan, më i vjetër në rajonin jugor të Afrikës. Ajo do të vdesë në Paris në 29 Dhjetor 1815.

Historia e saj është duke zbuluar mënyrën në të cilën Evropianët konsideronin në atë kohë ata që ata i përcaktuan si përkatës të racave inferior. Sarah Baartman, një grua kosiane u dërgua në atdheun e saj në 1810 pasi një mjek i tha asaj se mund të fitonte një pasuri duke lejuar të huajt të shikonin trupin e saj. Në vend të kësaj, ajo u bë një tërheqje shfaqje e çuditshme e studiuar nga shkencëtarët e supozuar. Ajo u ekspozua në voyeurs duke u bërë objekt i çoroditjes së tyre.

Ajo ishte e detyruar të tregojë prapanicat dhe organet gjenitale të saj në cirk, muzetë, baret, universitetet. Ajo vdiq në 1816, në 26 vjet, si një prostitutë pa denjë.
Sarah Baartman është bërë një ikonë për gratë në Afrikën e Jugut. Reliket e tij u kthyen në Afrikën e Jugut nga Franca, ku ata u ekspozuan në Muzeun e Njeriut. Presidenti i Afrikës së Jugut Thabo Mbeki e shpalli varrin e tij një monument kombëtar dhe tha se një monument i dytë do të ngrihet për nder të tij në Kep. Presidenti Mbeki deklaroi në ceremoninë inauguruese se "historia e Sarah Baartman është historia e popujve afrikanë".

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Historia e një afrikan të detyruar ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik