Regjistrohu në azhurnimet tona

Kush ishte Betty Shabazz?

Kush ishte Betty Shabazz?

Kryesisht që dihet se ka qenë gruaja e Malcolm X, Betty Shabazz ishte një aktiviste e vërtetë dhe një figurë thelbësore e popullatës afrikano-amerikane dhe historisë së saj. Betty Dean ...

Lexo më shumë

Yaya Angelika, gruaja-bimë

Yaya Angelika, gruaja-bimë

Imagjinoj që jam një pemë e gjatë dhe madhështore. Trupi im qëndron i ngritur dhe i ngurtë, si bagazhi i kësaj peme që asgjë nuk shqetëson. Këmbët e mia ...

Lexo më shumë

Funksioni i gruas afrikane në shoqëri

Funksioni i gruas afrikane në shoqëri

Nga të gjitha qytetërimet e antikitetit, civilizimi egjiptian-nubian u ilustrua duke u dhënë grave privilegje të ndryshme shpesh jo-ekzistente brenda shoqërive që vijnë nga nomadizmi dhe patriarkaliteti (ish ...

Lexo më shumë

Matriarkati në Afrikë

Matriarkati në Afrikë

Matriarkati i parapriu patriarkisë në shoqëritë e grumbullimit dhe gjuetisë, pastaj në ato të mbarështimit me perëndeshën mëmë. Ky sistem nuk do të bazohej në një ...

Lexo më shumë
Faqe 1 e 5 1 2 ... 5

Vizitorët tanë

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Krijoni një llogari të re!

Plotësoni formularët më poshtë për t'u regjistruar

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

27.2K
Klikoni për të mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 3 sekonda

Shtoni një listë të re për luajtje

Dërgo këtë tek një mik