Kur është Rilindja Afrikane?

Nga Nelson Mandela në Abdoulaye Wade, modës së udhëheqësve dhe intelektualëve afrikanë është në.

Historia e filozofisë afrikane 5 (1)

Një nga paradokset për një kohë të gjatë paralizoi filozofinë afrikane (shkruar në frëngjisht, anglisht, portugalisht, anglisht).

Karta e revolucionit kamite

Edicioni i Mâsa SEKU MâGA Plotësisht i vetëdijshëm se revizioni i Kamite është tani në lëvizje dhe.

Marcus Garvey: Fryma e Pan-Afrikës 5 (100)

Marcus Mosiah Garvey, fëmija i fundit i një familje që kishte 11, lindi 17.

Haraç për Cheikh Anta Diop 5 (100)

7 Shkurt 2014. Tani është 28 vite më parë se paraardhësi ynë dhe bamirësja jonë e bekuar.

Nga barazia e racave njerëzore, Antenor Firmin 5 (1)

Në 1885, shkruan Antennor FIRMIN, i lindur dhe i arsimuar në Haiti, inspektor i shkollave në Cap Haitien.

Mësimet e Tierno Bokar

"Bota e dukshme është vetëm një thesar gjigant i shëmbëlltyrave, një libër figurë për të deshifruar. Por.

Kush ishte Paul Panda Farnana?

Paul Panda Farnana (nga emri i tij i plotë Paul Panda Farnana M'fumu, i lindur në 1888 at.

Ivan Van Sertima dha për rishkrimin historik të njerëzimit 5 (100)

Ivan Van Sertima i lindur në Guajana, është një antropolog shumë i respektuar i Rutgers.

Kush është mjeshtri Naba?

Naba Lamoussa Morodenibig, një Gourmantche e Fada N'Gourma, një qytet lindor i Ouagadougou në Burkina Faso.

Letër nga Amadou Hampâté Bâ për të rinjtë 5 (1)

Ai që ju flet është një nga të parëlindurit e shekullit të njëzetë. Ai e ka këtë.

Ligjet hyjnore në mënyrë të persekutuar

Bruly Bouabré shpiku një alfabet të piktogrameve 448 monosilabike të aftë për të riprodhuar të gjitha tingujt.

Dr. Yosef Ben-AA Jochannan, Historian i Afrikës së Madhe Amerikane

Dr Yosef Ben-AA Jochannan, i quajtur me dashuri "Dr. Ben" lindi në dhjetor 31, 1918 ,.

Dërgo këtë tek një mik