Çka është Maat? 0 (0)

Cilat janë vlerat që gjeti Maat? Doesfarë dëshiron ajo nga ne? Dhe çfarë po pret ajo?

Reflektimet e urtë Amadou Hampaté Bâ 0 (0)

Amadou Hampaté Bâ: Ai që ju flet është një nga të parëlindurit e shekullit të njëzetë ..

Biografia e Malcolm X 0 (0)

Malcolm X ka lindur Malcolm Little 19 maj 1925 në Omaha, Nebraska ..

Jeta dhe mendimi i Ahmed Baba (1556-1627) 0 (0)

Lindur 26 tetor 1556, në Araouane, Mali Ahmad ibn Ahmed el-Takuri Al-Musafi al Timbukti ishte.

Intervistë me Cheikh Anta Diop 0 (0)

Cheikh Anta Diop (lindur 29 Dhjetor 1923 në Thieytou - vdiq 7 Shkurt 1986 në Dakar) është një historian, antropolog dhe politikan senegal. Ai theksoi kontributin.

Çfarë është Afrocentricity? 0 (0)

Dr. Molefi Kete Asante Profesor në Departamentin e Studimeve të Afrikës Amerikane në Tempullin e Filadelfias, PA.

Citim nga Marcus Garvey 0 (0)

Forcat që kundërshtojnë përparimin e zi nuk do të tremben aspak.

Qytetërimeve afrikano-afrikane nga Profesor Coovi Gomez 0 (0)

Arkeologët që përpiqen për disa dekada për të sqaruar kushtet e shfaqjes së qytetërimit.

Kur është Rilindja Afrikane? 0 (0)

Nga Nelson Mandela në Abdoulaye Wade, modës së udhëheqësve dhe intelektualëve afrikanë është në.

Historia e filozofisë afrikane 5 (1)

Një nga paradokset për një kohë të gjatë paralizoi filozofinë afrikane (shkruar në frëngjisht, anglisht, portugalisht, anglisht).

Karta e revolucionit kamite 0 (0)

Edicioni i Mâsa SEKU MâGA Plotësisht i vetëdijshëm se revizioni i Kamite është tani në lëvizje dhe.

Marcus Garvey: Fryma e Pan-Afrikës 5 (100)

Marcus Mosiah Garvey, fëmija i fundit i një familje që kishte 11, lindi 17.

Haraç për Cheikh Anta Diop 5 (100)

7 Shkurt 2014. Tani është 28 vite më parë se paraardhësi ynë dhe bamirësja jonë e bekuar.

Dërgo këtë tek një mik