Kush ishte Rafael Cordero, babai i edukimit publik në Porto Riko? 5 (1)

Rafael Cordero i njohur si babai i edukimit publik në Porto Riko ishte një autodidakt.

Kush ishte Francisco Del Rosario Sanchez, babai i pavarësisë së Santo Domingo?

Francisco del Rosario Sánchez, i lindur në 9 Mars 1817 në Santo Dominguo dhe vdiq i shtënë.

Rey Miguel dhe José Leonardo Chirino, simbole të rezistencës ndaj skllavërisë në Venezuela 5 (1)

Rezistenca ndaj skllavërisë në Venezuelë filloi shumë herët. Regjistrimi i parë ishte.

Në Egjiptin e lashtë, të burgosurit u quajtën "skr-cnh" që do të thotë "rob"

Në Egjiptin e lashtë, të burgosurit u quajtën "skr-cnh" që do të thotë "rob". Ai në.

Kush ishte Nat Turner, skllavi që udhëhoqi një revolucion në Shtetet e Bashkuara në 1831? 5 (100)

Nat Turner, i lindur tetor 2 1800 dhe vdiq nëntor 11 1831, ishte një.

Cili ishte qëndrimi i afrikanëve ndaj tregtisë së skllevërve? 5 (1)

Qëndrimi i afrikanëve në këtë fushë është një subjekt ende shumë pak i studiuar, por kjo.

Marcos Xiorro, një skllav që në 1821 planifikon një revoltë në Porto Riko 5 (1)

Marcos Xiorro ishte një skllav, i cili në 1821 kishte planifikuar një revoltë të skllevërve kundër tyre.

A duhet të kërkojmë kompensim për skllavërinë? 5 (1)

Janarin e kaluar, Rosita Destival, pasardhësi guadeloupian i skllavit, vendosi, mbështetur nga Këshilli Përfaqësues i.

Kush ishin Quamina dhe Jack Gladstone? 5 (100)

Quamina ishte një marangoz, i lindur dhe i kapur në Afrikë. Ai dhe djali i tij Jack Gladstone.

Afrika: tregtia e skllevërve nga arabët e vërteta e fshehur 5 (100)

Ky artikull ka për qëllim të kujtoj historinë, por në asnjë rast nuk duhet të ringjallë.

Shpirtrat e Popullit të Zezë - William Edward Burghardt Du Bois 5 (100)

William Edward Burghardt Du Bois; "WEB" Du Bois (1868-1963), një nga figurat më të mëdha të.

Krimi i vendeve arabo-muslimane drejt Afrikës

Ne e dimë sot se varfëria, varfëria, stagnimi i gjatë demografik dhe vonesat.

Zotëruesi dhe skllavi

Një skllav i çliruar ende nuk është njeri i lirë. Ai është "vetëm një skllav i lirë", nga një.

afrikhepri@gmail.com

Dërgo këtë tek një mik