A duhet kërkuar dëmshpërblim për skllavërinë?

A duhet kërkuar dëmshpërblim për skllavërinë?

Janarin e kaluar, Rosita Destival, një pasardhës i skuadrave të Guadeloupe të skllevërve, vendosi, i mbështetur nga Këshilli Përfaqësues i Shoqatave të Zeza të Francës (CRAN), për të sjellë shtetin francez para drejtësisë dhe kërkoi kompensim për krimin ...

Lexo më shumë

Zotëruesi dhe skllavi

Zotëruesi dhe skllavi

Një skllav i çliruar nuk është akoma njeri i lirë. Ai është "vetëm një skllav i çliruar", nga një mjeshtër bujar ose kalkulator. Ajo që e dallon të liruarin nga njeriu i lirë është se i liruari ...

Lexo më shumë

Kush ishte Bayano?

Bayano ishte një skllav që drejtoi revoltën më të madhe të skllevërve në Panama gjatë shekullit të 16-të, i kapur në fisin Mandingo në Afrikën Perëndimore. Është e thënë...

Lexo më shumë

Roots - Historia e Kunta Kinté

Roots - Historia e Kunta Kinté

Në këtë ditë, banorët e këtij fshati të vogël në Gambia nuk e kuptuan që drama ishte tepër vonë: një djalë i ri sapo ishte zhdukur, dhe të gjitha studimet e ndërmarra ...

Lexo më shumë
Faqe 2 e 4 1 2 3 4Vizitorët TANIVE T LIR

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Krijo nje llogari te re

Plotësoni formularin më poshtë për t'u regjistruar

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

FALEMINDERIT PËR SHPËRNDARJEN

Klikoni këtu për ta mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 7 sekonda
Ndaje me anë të

Shtoni një listë të re për luajtje

Jeni i sigurt që dëshironi të zhbllokoni këtë post?
Hape majtas: 0
Jeni i sigurt që doni të anuloni pajtimin?
Dërgo këtë tek një mik