Fjala e Malcolm X

Kur doni një komb, quhet nacionalizëm. Kur të bardhët e Shteteve të Bashkuara gjetën njëra-tjetrën.

Thirrja e Thomas Sankara për vetëvendosje

Kushdo që na mëson se duhet të futemi në rrënjët tona, të kthehemi në burimet tona shpirtërore dhe.

Fjala e Hugo Chavez në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së në 61

Përfaqësues të qeverive të botës, përshëndes të gjithëve. Para së gjithash, dëshiroj ta ftoj me respekt.

Fjalimi i Haile Sélassie në AU në 1963 dhe 64

Disa mijëra vjet më parë, në këtë kontinent ekzistonin qytetërime të begatshme. Këto.

Fjala e Amilcar Cabral

Unë do t'ju flas për ju thjesht dhe sa më shkurt që të jetë e mundur për qëndrimin tonë, të.

Fjala e Martin Luther King "Unë kam një ëndërr" 5 (100)

Unë po ju them sot, miqtë e mi, edhe pse na u desh të përballemi me vështirësitë.

Obituari: "Kofi ANANN ka hyrë në histori si një humanist i madh" 5 (1)

Respektimi i të drejtave të njeriut, barazia e të drejtave midis burrave dhe grave,

Bashkohu me Fondacionin Afrikhepri 5 (2)

Afrikhepri është një platformë kulturore e shërbimeve publike për ndarjen e Njohurive. Nuk funksionon.

Shefja tradicionale, panafrikanizmi dhe demokracia

Subjekti im fillon me një histori të një historie të gjallë. Kjo është një tregim që thotë.

Fjala e Nelson Mandela (1994)

Ka ardhur koha për të shëruar plagët. Koha për të mbushur boshllëqet që.

Mesazh nga Marcus Garvey nga burgu Atlanta, 10 Shkurt 1925

Unë jam i kënaqur t'ju them se shërbëtori juaj i përulur është gjithashtu i lumtur që vuan.

Fjala e mbretit Gbehanzin 20 Janar 1894

Shokët e fatkeqësisë, miqtë e fundit besnikë, ju e dini në cilat rrethana, kur francezët donin të monopolizonin.

Tekstet e Marcus Garvey

Ne duhet ta braktisim këtë ide të çmendur që ne mund të kalojmë krahët dhe të presim.

afrikhepri@gmail.com

Dërgo këtë tek një mik