Shefja tradicionale, panafrikanizmi dhe demokracia 0 (0)

Subjekti im fillon me një histori të një historie të gjallë. Kjo është një tregim që thotë.

Fjala e Nelson Mandela (1994) 0 (0)

Ka ardhur koha për të shëruar plagët. Koha për të mbushur boshllëqet që.

Mesazh nga Marcus Garvey nga burgu Atlanta, 10 Shkurt 1925 0 (0)

Unë jam i kënaqur t'ju them se shërbëtori juaj i përulur është gjithashtu i lumtur që vuan.

Fjala e mbretit Gbehanzin 20 Janar 1894 0 (0)

Shokët e fatkeqësisë, miqtë e fundit besnikë, ju e dini në cilat rrethana, kur francezët donin të monopolizonin.

Tekstet e Marcus Garvey 0 (0)

Ne duhet ta braktisim këtë ide të çmendur që ne mund të kalojmë krahët dhe të presim.

Fjalimi i Barak Obamës ndaj afrikanëve 0 (0)

Unë qëndroj para jush si një amerikan krenar. Unë qëndroj para jush.

Fjala e Aimé Césaire 0 (0)

Négritude, një revoltë e domosdoshme kundër ndjenjës evropiane të superioritetit Négritude rezulton nga një.

Haraç për Patrice Emery Lumumba 0 (0)

"Ne i dinim ironitë, fyerjet, goditjet që duhej të pësonim në mëngjes, mesditë.

Fjala e Patrice Lumumba gjatë ceremonisë së pavarësisë 30 Qershor 1960 0 (0)

Kongolezët dhe kongolezët, luftëtarët e pavarësisë sot fitimtare, ju përshëndes në emër të qeverisë.

Fjala e Thabo Mbeki në 2003 në UNESCO 0 (0)

Siç shkruan Henry Louis Gates Jr në "Afrikën, Artin e një kontinenti" II.

Fjala e Malcolm X 5 (1)

Kur doni një komb, quhet nacionalizëm. Kur të bardhët e Shteteve të Bashkuara gjetën njëra-tjetrën.

Thirrja e Thomas Sankara për vetëvendosje 0 (0)

Kushdo që na mëson se duhet të futemi në rrënjët tona, të kthehemi në burimet tona shpirtërore dhe.

Fjala e Hugo Chavez në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së në 61 0 (0)

Përfaqësues të qeverive të botës, përshëndes të gjithëve. Para së gjithash, dëshiroj ta ftoj me respekt.

Dërgo këtë tek një mik