A duhet Franca të paguajë një borxh kolonial?

Pas Italisë, a duhet që Franca të paguajë një "borxh" kolonial? Ashtë një goditje shkëlqyese mes dy personave.

50 vite të gabimeve gjeostrategjike të udhëheqësve afrikanë

Historia pohon se Traktati i Romës për themelimin e Komunitetit Ekonomik Evropian u nënshkrua.

Letra nga Hugo Chavez në Afrikë: "Le të formojmë një popull, një kontinent"

Në një kohë kur një pjesë në rritje e majtë evropiane po konvertohet në "të drejtë.

Pse vendet afrikane paguajnë një taksë koloniale në Francë pavarësisht pavarësisë së tyre? 5 (1)

A e dini? Edhe sot, shumë vende afrikane vazhdojnë të paguajnë një taksë koloniale.

Gjenocidi i heshtur: Amerikanët vendas kërcënuan nga një digë në Amazon

Gjigandi francez i energjisë GDF Suez është akuzuar këtë javë për futjen e tij.

Chaka Zulu: pushtuesi dhe themeluesi i kombit Zulu 5 (100)

Chaka është lindur në 1786. Ai është djali i Senza Ngakona, shefi i klanit Abatetwa.

Ndarja e Afrikës nga Evropianët në Konferencën e Berlinit 5 (100)

Konferenca e Berlinit, e mbajtur nga nëntor 1884 deri në shkurt 1885, u organizua.

Steve Biko - vetëdije e zezë 5 (100)

12 Shtator 1977, në vitet 31, Steve Biko vdiq, vetëm, në një qelizë të.

Afrika: agro-imperialistët marrin përsipër tokën bujqësore

Kontinenti Afrikan, i cili ka vetëm një të katërtën e tokave pjellore në botë, është i përqendruar.

Lëkura e zezë, maskat e bardha - Frantz Fanon 5 (100)

Black Skin, White Masks është një libër i shkruar nga Frantz Fanon dhe i botuar në Seuil në 1952. Libri hapet.

SOUNDJATA KEATA EPOPEA

Perëndimi për fat të keq na ka mësuar të përçmojmë burimet gojore të historisë; çdo gjë.

Tetë plagët e Afrikës 5 (1)

Afrika feston pesëdhjetë vjet bredhje filloi me vrasjen e Patris Lumumba dhe u mbyll përkohësisht me të.

Kultura e sigurisë 5 (100)

Sociologët nga Universiteti i Frankfurtit am Main marrin pjesë në programet kombëtare të kërkimit të zbatimit të ligjit.

afrikhepri@gmail.com

Dërgo këtë tek një mik