Karta e imperializmit 5 (2)

Ky "statut" u zhvillua në Uashington gjatë "tregtisë së skllevërve", pastaj u negociua në heshtje.

Kamerun, një luftë e fshehur në origjinën e Franc franceze (1948-1971)

Për më shumë se pesëmbëdhjetë vjet, nga 1955 në 1971, Franca ka çuar në Kamerun.

8 Janar 1454, ditën kur Vatikani vendosi të "shfarosë" njerëzit kemite

Në 1454, Vatikani zbatoi një plan djallëzor për të shfarosur popullin Kemite.

Kush ishte Kimpa Vita, profeteshë e Mbretërisë Kongo? 3 (2)

Kimpa Vita, e lindur në mes 1684 dhe 1686 në Mbanza Kongo (në veriperëndim të Angolës) dhe vdiq.

Ndate Yalla Mboj, luftëtar i cili rezistoi ardhjen e kolonëve francezë në 1855

Kur francezët arrijnë në Senegal në 1855 për ta kolonizuar atë, forca e parë e.

Afrika ushqen të tjerë: "grabitje të tokës"

Suksesi i madh i armiqve të Afrikës është që të korruptojnë vetë Afrikanët. Frantz Fanon.

Fillimet e pan-afrizmit

Në fillim të shekullit XIX, ndërsa e gjithë Afrika, me përjashtim të Etiopisë, e cila ka.

Leopold II, shenjtor i Kongos

Në fund të shekullit të kaluar, sundimi belg e bëri Kongon pronën e tij private.

Identifikohu për t'u bërë anëtar i Afrikhepri dhe për të zhbllokuar të gjitha artikujt

Afrikhepri është një platformë pjesëmarrëse kulturore e hapur për të gjithë. Identifikohu për të: postoni një artikull.

Genocidi i Herero dhe Namas (Namibia) nga Perandoria Koloniale Gjermane në 1904

Nga 1884 në 1915 Gjermania administroi Namibinë. Pasi një tregtar gjerman bëri zbulimin.

Revolta e Abbey kundër kolonistëve të 1906-1916

Ata perceptohen në mendjet e bregdetarëve si një popull rebel që gjatë periudhës.

Fjala për kolonializmin - Aimé Césaire

Një civilizim që nuk është në gjendje të zgjidhë problemet e shkaktuara nga funksionimi i tij është një.

Samory Toure (1830-1900), një rezistues i gjatë rezistent në Afrikën Perëndimore

Samory Touré ka lindur në 1830 në Miniambaladougou e cila është në Guinea e sotme. Ai fillon të tijën.

Dërgo këtë tek një mik