Ndani tekstet për të promovuar kulturën afrikane

Për të promovuar dhe rritur kulturën tonë afrikane, Fondacioni Afrikhepri ju fton.

Donga, arti i zi i luftëtarëve të guximshëm Surma nga Etiopia

Donga është një luftë tradicionale afrikane e gjetur në mesin e popujve Surma të Etiopisë.

IYAS sekrete, një film nga Cyrill Noyalet

Alidou, muzikant beninez, pyet veten për ritualin Gèlèdè dhe më veçanërisht për atë që është ai.

Tekste të shenjta dhe tekste laike të Egjiptit të lashtë

Mjeshtri i Universit thotë: «Kur erdha në ekzistencë, atëherë ekzistenca u bë.

Cosmogonies Ife

Olorun, perëndia supreme, dërgoi birin e tij më të madh Obatala për të krijuar botën në sipërfaqen e ujërave.

Mitologji Dogon

Para fillimit të gjërave Amma shfaqet. Më vonë, gratë do t'i marrin ato në qiell.

Origjina afrikane e tarot

Termi "Tarot" rrjedh nga dy fjalë egjiptiane: Tar, "mënyrë".

Çfarë është Mbog?

Bassa-Mpoo-Bati, një popull në jug të Kamerunit, e quan Mbog strito sensu "Mbog Liaa". Termi.

COSMOGONY BAMBARA

Në Bambara "BENA BAMBARA", "MAA" është personi-marrës, atëherë "MAAYA" përfaqëson të ndryshme.

Egjipti i lashtë përjetoi dhe praktikoi yoga faraonike Sema Tawy 3 (2)

Në librin e tyre Yoga e Faraonëve, Yogi Khane dhe gruaja e tij Geneviève Khane (Agrégée.

Sekretet e fillimit të traditës Kongo

tradita Kongo na mëson se bota në të cilën jetojmë është e thjeshtë.

Njohuria mistike afrikane e shkollës Ki-Muntu 5 (1)

Shkolla Ki-muntu është një shkollë që rrjedh nga mendimi tradicional, shumëdimensional, parësor, i transmetuar që nga ajo kohë.

Bashkohu me Fondacionin Afrikhepri 5 (2)

Afrikhepri është një platformë kulturore e shërbimeve publike për ndarjen e Njohurive. Nuk funksionon.

Dërgo këtë tek një mik