Krijimi i botës midis kamiteve

Çdo shoqëri i referohet një kozmologjie, domethënë një sistemi besimesh që përshkruajnë dhe shpjegojnë.

Kozmogonia e Iounou Nga Egjipti i lashtë (i zi)

Për Kamitët (Negro-Afrikanët), çdo gjë që ekziston ka ekzistuar gjithmonë në një gjendje të çrregullt.

KI-NDOKI: SHKENCA MULTI-DIMENDIMORE E SHKRIMIT KONGO

Shkolla fillestare e Lartësisë së Ndërgjegjes u propozon anëtarëve të saj shkencën e shenjtë shumëdimensionale, KI-NDOKI, që rezulton nga.

Rituali i Kikumbi ose fillimi i martesës

Kikumbi është një ceremoni iniciative e përhapur në mesin e njerëzve Bantu në Gabon, në.

Heqja nuk është një institucion kamite

Në mesin e Bashës, koo është vëllazëria e shenjtëruar e rezervuar për gratë; koo do të thotë "kërmilli"; kërmilli është hermafrodit, domethënë.

Identifikohu për t'u bërë anëtar i Afrikhepri dhe për të zhbllokuar të gjitha artikujt

Afrikhepri është një platformë pjesëmarrëse kulturore e hapur për të gjithë. Identifikohu për të: postoni një artikull.

Cosmogony në Ewe

Kjo është se si njerëzit Ewe të bregut të Afrikës Perëndimore shpjegojnë ardhjen e Botës :.

Kozmogonia mes Hopit

Hopi është një fis i indianëve që jetojnë në Arizona (Shtetet e Bashkuara), në malësitë e shkreta.

Tragjedia reptiliane

Ndjenja e zakonshme dhe disa studiues në frymë i kanë perceptuar ata si reptilë.

Ndani tekstet për të promovuar kulturën afrikane

Për të promovuar dhe rritur kulturën tonë afrikane, Fondacioni Afrikhepri ju fton.

Donga, arti i zi i luftëtarëve të guximshëm Surma nga Etiopia

Donga është një luftë tradicionale afrikane e gjetur në mesin e popujve Surma të Etiopisë.

IYAS sekrete, një film nga Cyrill Noyalet

Alidou, muzikant beninez, pyet veten për ritualin Gèlèdè dhe më veçanërisht për atë që është ai.

Tekste të shenjta dhe tekste laike të Egjiptit të lashtë

Mjeshtri i Universit thotë: «Kur erdha në ekzistencë, atëherë ekzistenca u bë.

Dërgo këtë tek një mik