Si telefonat e vjetër janë ricikluar në shufra ari

Kjo pyetje lind gjithnjë e më shumë: ç'të themi për elektronikën tonë të vjetër?

Së shpejti rrugët në bio-bitum bazuar në mikro-algat?

Tashmë përdoren për të prodhuar biokarburant, plastikë ose kozmetikë, mikroalgat janë paraqitur.

Gana ndërton centralin më të madh të energjisë diellore në Afrikë 5 (1)

Gana do të inaugurojë 2015 në tetor, centrali më i madh diellor në Afrikë. Me një.

Nigerian krijon Wecyclers, një kompani për grumbullimin dhe riciklimin e mbeturinave

Wecyclers ofron një shërbim të ri riciklimi bazuar në biçikleta dhe një sistem kompjuterik.

Dhe Afrika po bënte gjithashtu revolucionin e saj të gjelbër?

Projekti i rrugëve diellore përbëhet nga mbulimi i rrugëve, trotuareve dhe zonave të parkimit me pllaka.

Payeng, njeriu që mbolli vetëm një pyll 5 (100)

Këtu është tregimi i denjë për një përrallë apo një legjendë e vjetër indiane. Payshtë ai i Payeng.

10 shpikjet që mund të revolucionarizojnë ekologjinë 5 (10)

Energjia fotovoltaike, turbinat baticore, makina hibride ... në Francë, këto risi mezi u ulën. Në silikon.

Bashkohu me Fondacionin Afrikhepri 5 (2)

Afrikhepri është një platformë kulturore e shërbimeve publike për ndarjen e Njohurive. Nuk funksionon.

Pierre Rabhi - Sjellja që ju bën të lumtur

Fshatari francez, shkrimtar dhe mendimtar me origjinë Algjeriane, Pierre Rabhi është një nga pionierët e bujqësisë.

Edukojeni Afro-qytetarin që të jetë përgjegjës për mjedisin e tij

Në 1980, René Dumont shkroi, "Mbrojtja e mjedisit do të kërkonte një fushatë të gjerë arsimore të gjerë.

8 propozimet e Pierre Rabhit për të jetuar duke u kujdesur për jetën

Planeti tokë është edhe sot e kësaj dite e vetmja oazë e jetës që ne njohim.

Një biçikletë e re bën pamjen e saj në treg: biçikleta bambu

Një biçikletë krejt e re po shfaqet në treg: Biçikleta bambu. Ideja.

Në Kenia, një grua e kthen plastike në ar

Më pak se 30 vite, Lorna Rutto krijoi dhe drejton EcoPost, një NVM e re.

afrikhepri@gmail.com

Dërgo këtë tek një mik