Henry Sampson, shpikësi afrikano-amerikan i celularit

Henry Sampson është shpikësi i telefonit celular sepse është nga shpikja e tij "la.

Qelasy, tabletë edukative e bërë në Bregun e Fildishtë

Qelasy do të thotë "klasë" në gjuhën akan. Tableta do të jetë për komunitetin arsimor. Kjo është një.

Shkrimi i shkruar

Script Vaï u shpik nga Momolu Duwalu Bukele në 1833 në Liberi afër Kepit.

Origjina e zezë e Tango

Komuniteti i zi që rezulton nga skllavëria përfaqëson një peshë të konsiderueshme në shoqërinë Río de la Plata Portègne, gjithçka.

Bruly Bouabré, shpikësi i alfabetit Bété në Bregun e Fildishtë 5 (1)

Bregu i Fildishtë ka rreth 600 000 Bétés. Gjuha e tyre nuk mësohet në shkollë, ku.

Tribute për Wabeladio Payi, shpikësi i shkrimit Mandombe

Wabeladio Payi nga Kongo-Kinshasa është shpikësi i skenarit Mandombe. Fjala Mandombe, në gjuhë.

Akon Ndriçimi Afrika do të hedh dritë mbi 600 milion afrikanë 5 (1)

Akon krijoi "Akon Lighting Africa", një akademi diellore për të dhënë.

Studentët Ugandë krijojnë aplikacionin celular që diagnostikon malarien

Testet e gjakut kanë mbaruar. Revolucioni dixhital tani bën të mundur për të bërë diagnoza ....

Clément Shala shpik elektro-brazier për gratë kongolase 5 (1)

Klementi Shala, një kongolez nga Republika Demokratike e Kongos (DRC), është zhvilluar.

Phiona Mutesi, kampion i shahut nga lagjet e varfra në Ugandë 5 (100)

Në vitet 16, ajo është një ndjesi në botën e shahut. Phiona Mutesi, një vajzë në Ugandë.

Shpikësit dhe studiuesit e zezë

Shpikësit dhe Dijetarët e Zinj: Këtu është një libër me titull të habitshëm, Shpikësit dhe Dijetarët e Zinj. Habitshme.

Gruaja afrikano-amerikane trajton astronautët e NASA-s 5 (100)

Patricia Cowings është një tjetër grua e madhe afrikano-amerikane. Ajo ishte gruaja e parë për të.

Togolese krijon printer 3D me mbeturina elektronike 5 (1)

Jo nga njësitë qendrore, skanerët e përdorur, një dozë e mirë e shkathtësisë, kjo është ajo.

afrikhepri@gmail.com

Dërgo këtë tek një mik