Tanzaniani fiton çmimin e inovacionit me sistemin e filtrimit të ujit 0 (0)

Një studiues i Tanzanisë sapo ka fituar Çmimin e Akademisë Afrikane për Inovacionin.

Në vitet 9, ai është inxhinier i certifikuar në Microsoft 0 (0)

Ai është një student në klasën CM2 në Shkollën e Modelit të Rolit në Oregun.

Benjamin Carson, një kirurg me famë botërore 5 (1)

Benjamin Carson lindi në Detroit Michigan në shtator 18 1951. Nëna e tij.

Promosol, një furrë diellore "e bërë në Çad" 0 (0)

Furrë Promosol gaton ushqime të përditshme me energji diellore. .

Chukwuma i pafajshëm prodhon automjete tërësisht "të bëra në Nigeri" 5 (1)

Një makinë plotësisht nigeriane sapo është projektuar nga kompania Innoson Vehicle Manufacturing (IVM) një kompani e.

Kantanka, një makinë 4X4 projektuar nga afrikanët 0 (0)

Tour de force vjen nga Afrika Perëndimore, veçanërisht nga Gana. Truri

Kush ishte Benjamin Banneker? 0 (0)

Banneker, djali i Robertit dhe Mary BANNAKY, ka lindur në 1731, afër lumit Patapsco.

Nigeriani zgjidh problemin e vjetër të matematikës 30 0 (0)

Efot Ekong, një student nigerian në Universitetin Tokai në Japoni, zgjidhi një ekuacion matematikor.

Në kohët e lashta, egjiptianët shpikuin testin e shtatzënisë dhe kontracepsionin 5 (1)

Ju mund të jeni skeptik në lidhje me këtë test shtatzënie, por me të vërtetë ekziston. Jo vetëm ai.

SHKRIM N'KO 0 (0)

Shkrimi N'ko u shpik nga Guinea me origjinë maliane Souleymane Kanté (1922-1987). Shtë një.

José Celso Barbosa, babai i Lëvizjes së Pavarësisë së Porto Rikos 0 (0)

Dr. José Celsio Barbosa (1857 - 1921) ishte mjek, sociolog dhe aktivist politik Afro-Puerto Rican.

Adindra: Simbolet e Afrikës Perëndimore që nxisin mençurinë tradicionale 5 (3)

Simbolet afrikane të Egjiptit janë të njohura, por tani është koha për të zbuluar.

Bregu i Fildishtë harton një aplikacion shumë-gjuhësor afrikan për të rritur ndërgjegjësimin për ethet Ebola 0 (0)

Ebola një sëmundje e re që shfaqet në Afrikën Perëndimore pasi u ndez në Kongo, të gjitha zinxhirët.

Dërgo këtë tek një mik