INVENTORËT E ZI DHE SAVENTËT

Shkrimi Vai

Shkrimi Vai

Shkrimi Vai u shpik nga Momolu Duwalu Bukele në 1833 në Liberi pranë Cape Mount. Ajo ishte përshtatur nga ideografitë e vjetra të përdorura 200 vjet më parë. Ky shkrim lexon ...

Lexo më shumë

Origjina e zezë e Tango

Origjina e zezë e Tango

Komuniteti zezak që rezultoi nga skllavëria përfaqësonte një peshë të rëndësishme në shoqërinë Portègne të Río de la Plata, gjatë gjithë shekullit të nëntëmbëdhjetë dhe deri në fillim të shekullit XX. Fundi i regjimit të Juan Manuel de Rosas në ...

Lexo më shumë

Shpikësit dhe studiuesit e zezë

Shpikësit dhe studiuesit e zezë

Shpikësit dhe shkencëtarët e zinj: Këtu është një libër me një titull befasues, Shpikës dhe shkencëtarë të Zi. Suruditëse sepse shkon në kundërshtim me imazhin që kemi nga të zezat të cilat i rrethojmë ...

Lexo më shumë
Faqe 3 e 6 1 2 3 4 ... 6

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Krijo nje llogari te re

Plotësoni formularin më poshtë për t'u regjistruar

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

FALEMINDERIT PËR SHPËRNDARJEN

Klikoni këtu për ta mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 7 sekonda
Ndaje me anë të

Shtoni një listë të re për luajtje

Dërgo këtë tek një mik