KOMPJUTERI I PARË MADE IN MALI

Nëse shkoni në Mali një ditë dhe shihni një kompjuter me një.

Aeroplani i parë ushtarak afrikan 100

Aeroplani i parë afrikano-amerikan u ngrit në gusht të 13, në Afrikë.

NIGERIA PROJEKTON DHE prodhon satelitin e vet për të nisur në 2018

Ministri i Shkencës dhe Teknologjisë i Abdu Bulama njoftoi.

Ky djalë me prejardhje nga Zambia bëhet një profesionist i certifikuar nga Microsoft në vitet 15

Kimbinyi ka zhvilluar gjithashtu një aplikacion të quajtur Lite për Windows Phones dhe Critics.

LUKENI, SMARTFONI I PARË NË GJUHËT DHE SHKRIMET AFRIKË (LINGALA KIKONGO SWAHILI ...)

Lukeni është emri i mbretit i cili pavarësisht nga mosha e tij e re, arriti të ribashkojë.

André Pinto Rebouças (1838-1898) shpikësi i silur

Lindur në 1838 në Rio de Janeiro, i familjes borgjeze, André Rebouças ishte para së gjithash.

Mjeti i parë i blinduar i bërë në Afrikë

Në muajin gusht 2009 filloi zyrtarisht makinën e parë të blinduar të Nigerisë, makinën e parë.

Haraç për një gjeni kompjuter genius i tastierës së padukshme të kompjuterit

Guximi i ka bërë Yapi N'Cho Didier me shpikjet e tij një sinjal të fortë për Afrikën.

James Edward West, shpikësi i mikrofonit 1962

90% e mikrofonit të botës janë rezultat i gjeniut të James Edward West,.

Automjeti elektrik i parë Ugandan i ndërtuar nga studentët

Një grup nxënësish Ugandë nga Fakulteti i Inxhinierisë, Dizajnit, Artit dhe Teknologjisë.

Henry Sampson, shpikësi afrikano-amerikan i celularit

Henry Sampson është shpikësi i telefonit celular sepse është nga shpikja e tij "la.

Qelasy, tabletë edukative e bërë në Bregun e Fildishtë

Qelasy do të thotë "klasë" në gjuhën akan. Tableta do të jetë për komunitetin arsimor. Kjo është një.

Shkrimi i shkruar

Script Vaï u shpik nga Momolu Duwalu Bukele në 1833 në Liberi afër Kepit.