Njëherë e një kohë, gjenezë

Njëherë e një kohë, gjenezë

Fillimisht, ujërat fillore formuan një masë kaotike, një supë primitive e cila përmbante kuintesencën e të gjitha gjërave. Kjo masë ishte aq e dendur dhe kompakte sa dukej si ...

Lexo më shumë

Lartësimi i pasioneve

Lartësimi i pasioneve

Individi që e gjen veten në kthetrat e zemërimit dhe që përpiqet ta kontrollojë atë, ta shtypë atë ose ta kapërcejë atë, në mënyrë të pashmangshme e ekspozon veten në një situatë konfliktuale: Një luftë ...

Lexo më shumë

Pushtimi i Grailit të Shenjtë

Pushtimi i Grailit të Shenjtë

Qielli i errët pikturoi qemerin qiellor, mjegulla ishte e trashë, dielli mungonte. I mbuluar me parzmore hekuri, i mbrojtur me një mburojë prej bronzi, i veshur me një helmetë në kokë ...

Lexo më shumë

Për një revolucion të vetëdijes

Për një revolucion të vetëdijes

Ka qenë një kohë kur bijtë e njeriut ishin të ngadaltë në të folur dhe zotëronin gjuhën e tyre në mënyrë që të mos i dënonte ata. Ata ishin të shpejtë për bamirësi në mënyrë që ...

Lexo më shumë

Poezitë e Matthieu Groble

Poezitë e Matthieu Groble

Në fillin e Dashurisë, jeta e njeriut i ngjan çuditërisht asaj të një litari litari që të shoh si një temjanicë e mbushur me dëshira, aroma dehëse e së cilës mund të ringjallë zjarrin flakërues të tim ...

Lexo më shumë

Bëni dashuri jo luftë

Bëni dashuri jo luftë

Lumi i gjatë hedonist i fëmijës e merr burimin në nënvetëdijen e tij, ku lahen kujtimet para lindjes së sigurisë absolute dhe paqes. Kështu, ekzistuesja do të donte të gjente këtë ndjenjë ekstatike të placentës. Por, si mundet ...

Lexo më shumë

Kritika e gjendjes njerëzore

Kritika e gjendjes njerëzore

Karburuar nga epshi, dëshira për posedim dhe xhelozi, pjesa kimerike e zonave humnerë të trurit tonë zvarranikësh merr kontrollin e vetes sonë autentike duke e shndërruar atë në një përbindësh ...

Lexo më shumë
Faqe 2 e 2 1 2

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Krijo nje llogari te re

Plotësoni formularin më poshtë për t'u regjistruar

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

FALEMINDERIT PËR SHPËRNDARJEN

Klikoni këtu për ta mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 7 sekonda
Ndaje me anë të

Shtoni një listë të re për luajtje

Dërgo këtë tek një mik