Rruga e inicimit

Rruga e inicimit

Kthimi në arsim bazuar në frymën e drejtësisë (Maat) dhe jo në dëshirën e pangopur për të qenë-fals të ngritur nga prindërit pa strukturë është një rrugë revolucionare që do të sjellë ...

Lexo më shumë

Arti dhe dekolonizimi

Arti dhe dekolonizimi

Dëshira për t'u ndjerë "mirë me veten" dhe të jem i lumtur për të jetuar është motivi që udhëzoi hyrjen time në analiza. Kjo gjendje, unë ...

Lexo më shumë

Ripërtëritja e Kamit

Janus: pikturë nga Zirignon Grobli

Ne nuk mund ta linim njerëzimin siç është tani. Ajo është në rrezik të menjëhershëm të regresionit dhe vetëshkatërrimit, rezultati fatal i paaftësisë së saj për ta simbolizuar atë ...

Lexo më shumë

Rivendosja e gjuhës

Rivendosja e gjuhës

Theshtë gruaja e "zotëruar" nga Fjala që hodhi themelet e botës njerëzore, falë veprimtarisë krijuese të nënshkruesit themelor, falsit, që përfaqëson objektin e ...

Lexo më shumë

Projekti fillestar i shoqërisë

Projekti fillestar i shoqërisë

Shkrimi është instrumenti për ruajtjen dhe transmetimin e kapitalit kulturor të grumbulluar nga procesi i inicimit. Lindur në Egjipt, shkrimi iu transmetua Fenikasve (kushërinj të Egjiptasve) të cilëve barbarët ...

Lexo më shumë

Skllavëria dhe racizmi

Amadeus: pikturë nga Zirignon Grobli

E mbështetur nga nevoja për mbijetesë, "takimi" në natyrë midis grabitqarit njerëzor dhe preja e tij njerëzore është në vetvete shkatërruese dhe nuk mund të jetë shkaku i ...

Lexo më shumë
Faqe 1 e 3 1 2 3

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

FALEMINDERIT PËR SHPËRNDARJEN

Klikoni këtu për ta mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 7 sekonda

Shtoni një listë të re për luajtje

Dërgo këtë tek një mik