Gjurma e fillimit 4

Gjurma e fillimit 4

        Njeriu dominon Natyrën përmes gjuhës dhe njohurive: produkt i "prerjes" simbolike të së cilës format preverbale (lidhjet e gjuhës) përbëjnë "pikat e ...

Lexo më shumë

Zotëruesi dhe skllavi

Zotëruesi dhe skllavi

Një skllav i çliruar nuk është akoma njeri i lirë. Ai është "vetëm një skllav i çliruar", nga një mjeshtër bujar ose kalkulator. Ajo që e dallon të liruarin nga njeriu i lirë është se i liruari ...

Lexo më shumë

Çfarë është psiko-terapia?

Çfarë është psiko-terapia?

Psikoterapia është teknikë e pajtimit të trupit të tij, i infiltruar dhe i mashtruar nga persekutimi i shpirtrave (drejtimeve), të një pacienti që refuzon rrugën e "veprimit jashtë". Të tre ...

Lexo më shumë

Rruga e fillimit 3

Rruga e fillimit 3

  Ky civilizim rezistent ndaj fillimit është përgjegjës për qëndrueshmërinë e biseksualitetit mitik i cili detyron qeniet e pastrukturuara të reduktojnë burrat e tjerë në statusin e tmerrshëm të "burrave të falusit" ...

Lexo më shumë

Rruga e fillimit 2

Rruga e fillimit 2

Ideologjia raciste është "romani familjar" që një intelektual narcisist (ideologu) ka për detyrë t'u thotë fëmijëve të bardhë "t'i fryjnë ata" dhe t'u japë atyre iluzionin se ata janë ...

Lexo më shumë

Gjurma e fillimit 5

Gjurma e fillimit 5

Magjistari që dëshiron të komunikojë mirë thotë se magjistarët e mirë hanë vetëm ata që duan: një foshnjë që vëzhgon imagjinatën e një babai që mban Fjalën ...

Lexo më shumë

Problemi i maskave

Problemi i maskave

Një kushëri i nënës i bashkangjitur me traditën dhe një artist i vetë-mësuar më mësoi për mënyrën kurioze të krijimit midis Beteve të lashta. Artisti depozitoi një copë druri të filluar me ...

Lexo më shumë

Rilindja e njeriut të zi

Rilindja e njeriut të zi

Punimet e ndjekura në histori dhe gjuhësi në vazhdim të Cheik Anta Diop dhe Théophile Obenga kanë një interes të padiskutueshëm që kanë kontribuar për të siguruar dëshmi shtesë të ...

Lexo më shumë
Faqe 1 e 3 1 2 3

Temat

Vizitorët TANIVE T LIR

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Krijo nje llogari te re

Plotësoni formularin më poshtë për t'u regjistruar

*Duke u regjistruar në faqen tonë të internetit, ju pranoni Kushtet dhe Kushtet dhe Politika e Privatësisë.

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

FALEMINDERIT PËR SHPËRNDARJEN

Klikoni këtu për ta mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 7 sekonda
Ndaje me anë të

Shtoni një listë të re për luajtje

Jeni i sigurt që dëshironi të zhbllokoni këtë post?
Hape majtas: 0
Jeni i sigurt që doni të anuloni pajtimin?
Dërgo këtë tek një mik