Rruga e fillimit 3

Rruga e fillimit 3

  Ky civilizim rezistent ndaj fillimit është përgjegjës për qëndrueshmërinë e biseksualitetit mitik i cili detyron qeniet e pastrukturuara të reduktojnë burrat e tjerë në statusin e tmerrshëm të "burrave të falusit" ...

Lexo më shumë

Rruga e fillimit 2

Rruga e fillimit 2

Ideologjia raciste është "romani familjar" që një intelektual narcisist (ideologu) ka për detyrë t'u thotë fëmijëve të bardhë "t'i fryjnë ata" dhe t'u japë atyre iluzionin se ata janë ...

Lexo më shumë

Problemi i maskave

Problemi i maskave

Një kushëri i nënës i bashkangjitur me traditën dhe një artist i vetë-mësuar më mësoi për mënyrën kurioze të krijimit midis Beteve të lashta. Artisti depozitoi një copë druri të filluar me ...

Lexo më shumë

Gjurma e fillimit 5

Gjurma e fillimit 5

Magjistari që dëshiron të komunikojë mirë thotë se magjistarët e mirë hanë vetëm ata që duan: një foshnjë që vëzhgon imagjinatën e një babai që mban Fjalën ...

Lexo më shumë

Rilindja e njeriut të zi

Rilindja e njeriut të zi

Punimet e ndjekura në histori dhe gjuhësi në vazhdim të Cheik Anta Diop dhe Théophile Obenga kanë një interes të padiskutueshëm që kanë kontribuar për të siguruar dëshmi shtesë të ...

Lexo më shumë

Sistemi i lirë-kapitalist

Sistemi i lirë-kapitalist

    Kapitalisti është një qenie që iluzionon akumulimin e Kapitalit si Procesi i shpërndarë me gracka, fundi i së cilës është identifikimi me Zotin, Pronarin Suprem: Scarab hyjnor i cili ...

Lexo më shumë

Rruga e inicimit

Rruga e inicimit

Kthimi në arsim bazuar në frymën e drejtësisë (Maat) dhe jo në dëshirën e pangopur për të qenë-fals të ngritur nga prindërit pa strukturë është një rrugë revolucionare që do të sjellë ...

Lexo më shumë

Arti dhe dekolonizimi

Arti dhe dekolonizimi

Dëshira për t'u ndjerë "mirë me veten" dhe të jem i lumtur për të jetuar është motivi që udhëzoi hyrjen time në analiza. Kjo gjendje, unë ...

Lexo më shumë

Ripërtëritja e Kamit

Janus: pikturë nga Zirignon Grobli

Ne nuk mund ta linim njerëzimin siç është tani. Ajo është në rrezik të menjëhershëm të regresionit dhe vetëshkatërrimit, rezultati fatal i paaftësisë së saj për ta simbolizuar atë ...

Lexo më shumë
Faqe 2 e 4 1 2 3 4

Kontribuesit e fundit

;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

FALEMINDERIT PËR SHPËRNDARJEN

Klikoni këtu për ta mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 7 sekonda

Shtoni një listë të re për luajtje

Jeni i sigurt që dëshironi të zhbllokoni këtë post?
Hape majtas: 0
Jeni i sigurt që doni të anuloni pajtimin?
Dërgo këtë tek një mik