Rivendosja e gjuhës

Rivendosja e gjuhës

Theshtë gruaja e "zotëruar" nga Fjala që hodhi themelet e botës njerëzore, falë veprimtarisë krijuese të nënshkruesit themelor, falsit, që përfaqëson objektin e ...

Lexo më shumë

Projekti fillestar i shoqërisë

Projekti fillestar i shoqërisë

Shkrimi është instrumenti për ruajtjen dhe transmetimin e kapitalit kulturor të grumbulluar nga procesi i inicimit. Lindur në Egjipt, shkrimi iu transmetua Fenikasve (kushërinj të Egjiptasve) të cilëve barbarët ...

Lexo më shumë

Skllavëria dhe racizmi

Amadeus: pikturë nga Zirignon Grobli

E mbështetur nga nevoja për mbijetesë, "takimi" në natyrë midis grabitqarit njerëzor dhe preja e tij njerëzore është në vetvete shkatërruese dhe nuk mund të jetë shkaku i ...

Lexo më shumë

Vrasja simbolike e përbindëshit

Vrasja simbolike e përbindëshit

Duke e përfaqësuar veten si një hero mitik në modernitet dhe psiko-terapi si një kërkim fillestar, pacienti-impetant ndërmerr udhëtimin e tij duke projektuar disqet e tij të vdekjes, të imagjinuara si monstra ...

Lexo më shumë

Librat e shkruesit 10

Librat e shkruesit 10

  E pastrukturuar nga sistemi simbolik dhe e banuar nga "përvoja" shqetësuese e zbrazëtisë, nëna e uritur dhe gllabëruese mbështetet nga shtytja për të kontrolluar reagimet spontane të fëmijës ...

Lexo më shumë
Faqe 3 e 4 1 2 3 4

Kontribuesit e fundit

;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.

Mirë se vini!

Hyni në llogarinë tuaj më poshtë

Marrim fjalëkalimin

Ju lutemi shkruani emrin e përdoruesit ose adresën e emailit për të rivendosur fjalëkalimin tuaj.

FALEMINDERIT PËR SHPËRNDARJEN

Klikoni këtu për ta mbyllur këtë mesazh!
Kjo dritare do të mbyllet automatikisht në 7 sekonda

Shtoni një listë të re për luajtje

Jeni i sigurt që dëshironi të zhbllokoni këtë post?
Hape majtas: 0
Jeni i sigurt që doni të anuloni pajtimin?
Dërgo këtë tek një mik