Origjina Afrikane e Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut: Karta Mandé 5 (2)

Statuti Manden, Statuti Mandé, Statuti i Kouroukan Fouga, ose në gjuhë.

Historia Kronologjike e Popullit të Kama (Pjesa 2) 0 (0)

DITATIONS NGJARJE MJETET Piktura ARKAEOLOGJIKE - 10 500 vjet Kataklizëm: përmbytja e madhe Sfinksi:.

Festimi vjetor i Kwankaa nga 26 Dhjetor deri në 1er Janar 0 (0)

Kwanzaa rrjedh thelbin e saj nga koncepti i familjes, si dhe i kulturës dhe.

AIDS, një armë e kontrollit dhe zvogëlimit të popullsisë afrikane? 5 (1)

Një raport zbulon se virusi i AIDS u krijua në laborator nga.

Dëshmi e padiskutueshme e pranisë së zezakëve në Amerikë shumë kohë përpara Kolombit 0 (0)

Është e rëndësishme që këto prova të pranisë afrikane në Amerikë përpara udhëtimit.

Eva mitohondriake dhe Adam: Dëshmi e origjinës unike të njeriut në Afrikë 0 (0)

Eva mitokondriale është emri i dhënë për një grua hipotetike që konsiderohet paraardhësi më i fundit.

Kankan Musa, perandori i malit ishte njeriu më i pasur në botë 0 (0)

Mansa Moussa afrikane është njeriu më i pasur i të gjitha kohërave me një pasuri.

Dogons e dinin për ekzistencën e Siriusit para se teleskopët ta zbulonin 0 (0)

Kryepriftërinjtë e Dogons, një fis afrikan i Mali, e dinin ekzistencën e yjeve të caktuara.

Shpikja e mundjes dhe arteve marciale në Afrikë 5 (1)

Historia e sporteve antike fillon dhe mbaron tradicionalisht në fushën klasike. Mund të jetë në.

Gjatë Ekspozitës Botërore 1889, Afrikanët 400 u ekspozuan në stilolapsa 0 (0)

Gjatë ekspozitës botërore 1889, një tërheqje veçanërisht e keqe ekspozon popullatën e kënaqur 400.

Deri në 16ème shekull e Jugut ishte e populluar dendur 5 (1)

Deri në shekullin 16, Afrika ishte shumë e populluar: banorët 40 në km2 dhe në pronësi.

Afro-argjentinasit, genocidi i harruar? 5 (1)

Vendi më evropian në Amerikën Latine fsheh origjinën e tij afrikane. Sot, 200 vjeç.

Popujt e lashtë të Afrikës së zezë ishin ndërtuesit e parë të piramidave 0 (0)

Unë jam Imhotep, arkitekti i madh egjiptian, i cili gjithashtu praktikoi mjekësinë shkencore,.

Dërgo këtë tek një mik