Kenia dhe Google për të vënë në internet gjithë trashëgiminë kulturore të Afrikës

Kenia dhe Google do të sjellin të gjithë trashëgiminë kulturore afrikane në internet nëpërmjet Institutit të Kulturës së Google. Megjithë diversitetin e shërbimeve online për të hyrë në kulturë, është kuptuar se kultura afrikane është shumë e nënpërfaqësuar. Kjo nismë hap urën. Projekti është shpallur si iniciativa më e rëndësishme e nisur ndonjëherë : digjitalizimi i trashëgimisë kulturore të të gjithë kontinentit. Diversiteti dhe pasuria kulturore afrikane janë në internet. Shfrytëzuesi mund t'i konsultojë ato nga një kompjuter dhe një pajisje celulare (telefon dhe tablet).
Projekti udhëhiqet bashkërisht nga Instituti i Kulturës dhe nëpërmjet Qendrës Kombëtare të Arkivave dhe Dokumentacionit. Më shumë se objektet 1000 tashmë janë të pranishme në platformë. Ka heronj kenianë, skulptura arti Shona nga Zimbabve, Makonde në Tanzani dhe Karamojong në Ugandë. Objektet e artit të gdhendura në dru, gurë dhe / ose metal. Një vend i zgjedhur është i rezervuar për artin e calabash të Afrikës Perëndimore.
Ekspozitat u mbajtën në internet në tetor 2015. Projekti është një ftesë për të mësuar historinë e Lagosit, për të ecur në gjurmët e Nelson Mandelës dhe për të ruajtur ceremonitë e ndryshme afrikane. Instituti i Kulturës i Google është atje në misionet e tij. Një pjesë tjetër e projektit ishte nisja e Aplikimit Mobile të Arkivave Kombëtare të Kenisë. Kjo është e para e realizuar në sajë të teknologjive të Institutit të Kulturës së Google. Përdoruesit kanë qasje në objekte të rralla dhe dokumente, për të mos përmendur historitë e kohëve të lashta.
Vizitë :https://www.google.com/culturalinstitute/collection/african-ceremonies

BURIMI:http://actualite.housseniawriting.com/afrique/2015/12/05/le-patrimoine-africain-disponible-en-ligne-grace-au-kenya-et-a-google/11347/

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Kenia dhe Google do të vënë gjithçka në internet ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik