Mësim praktikave imorale në klasën 5 në Kamerun?

Foto: Mbulimi i librit

Libri mbi programin EKZISTENCE NË SHKENCËN 5", Libri i Studentëve, botimet NMI Education, të bëra të diskutueshme në shoqërinë kamerune, ndjek përkufizimin e praktikave seksuale imorale në disa nga faqet e këtij libri, i cili nuk është pedagogjik.

I takuar këtë mëngjes të 7 shtatorit, dy mijë e tetëmbëdhjetë, Michel MINYEMECK BEAT mësues në pension i arsimit privat emërtues thekson se:

"Në çështjet akademike duke pasur parasysh emrin e organeve gjenitale nuk është e keqe, një [fakulteti i mësimdhënies] nuk ka të drejtë të japë punën e tij [praktikat seksuale]".

Foto: faqe kontroverse

i përshtatur: Atribuimi i mësimdhënësit në pension Michel në mësimin e seksualitetit në shkollat, kolegjet dhe shkollat ​​e mesme të Kamerunit

Ndjenja kryesore që del është ai i revoltës, dita e pestë e vitit shkollor 2018-2019, prindërit marrin një goditje ntë pas një prej mungesës së librit të veçantë, vjen -ci që shkel pafajësinë e fëmijëve të tyre të dashur.

E shoqërisë civile, presidentët e sindikatave të shihni në këtë ekspozim të hershme ndaj seksualitetit imorale e fëmijëve kolegj dhe studentë kamerunas, një fakt shumë dhe thirrje për veprim për të hequr "libër të keqe" e programit zyrtar të Ministrisë arsimit të mesëm në Kamerun.

"Ata që janë kundër satanike shtjellat tekstet duhet të jenë të gatshëm për të sulmuar librin e vdekjes, gris dhe djeg" NKWEBO Denis shkroi në Facebook llogari datën e tij të arrihen.

Një mobilizim tjetër, siç është ai i Denis NKWEBO Presidentit Kombëtar të Bashkimit Kombëtar Gazetarëve të Kamerunit (SNJC) shumë aktiv, një peticion me titull

»Heqja e librit EKZISTENCE NË SHKENCËN 5 ", U krijua nga Benedicta W në një platformë globale, numri i të cilëve nënshkrime luhatet deri në dy mijë gjatë konsultimit të fundit.

Të ballafaquar me këtë trazirë sociale në Kamerun; sidomos në rrjetet sociale; të shkaktuara nga futja e këtij libri shkencor për klasën e gjashtë dhe të pestë të arsimit të mesëm të përgjithshëm francez, autoritetet duhet të shpjegojnë arsyet për futjen e praktikave imorale seksuale nga njëra anë; nga ana tjetër, prezantimi i përmbajtjes propagandistike politike në tekstet shkollore që lidhen me rezultatet e zgjedhjeve të ardhshme presidenciale.

Profesor Maurice KAMTO, President i partisë politike Lëvizja për ringjalljen e Kamerunit (MKK), një parti politike ruajtur për zgjedhjet presidenciale të muajit shtator tetor, sheh në këtë libër, duke përfshirë përmbajtjen e theksuar praktikat seksuale imorale "një vullnet inicimi i të rinjve të Kameronit që të shtrihet në mënyrë specifike për disa praktika seksuale që çojnë në shthurjen e moralit ... ".

Përkufizimi i praktikave seksuale dhe vendosja e rasteve të tilla si seksi për para dhe shumë praktika të tjera të një natyre të ngjashme në këtë libër nuk e ekspozojnë autorët e këtij libri në sanksione në aeroplan. kriminel?

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Mësim i praktikave imorale në klasë ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Ndërsa ju pëlqejnë botimet tona ...

Ndiqni faqen tonë në Facebook!

Dërgo këtë tek një mik