Misteri Alchemical i Zojës së Parisit - Jeff Le Mat (PDF)

Misteri alkimik i Notre-Dame de Paris

Carl Gustav Jung, babai i psikologjisë së thellësive, dihet të ketë lidhur simbolizmin hermetik të alkimisë në parimet e tij dhe operacionet e tij ndaj proceseve psikike, me përkufizim pa ndjenja. Duke iu referuar veprës hyjnore të krijimit dhe planit të shpëtimit që është e natyrshme për të, procesi alkimik është quajtur opus magnum, vepra e madhe që paralon rrugën e zhvillimit të shpirtit njerëzor brenda botëve të materies. Puna alkimike është e pandashme nga shndërrimi i operantit. Sipas parimeve të tabelës smerald, ajo që modifikon në pjesën e jashtme modifikon brendësinë dhe çfarë ndryshon mikrokozmi gjithashtu modifikon makrokozmosin (dhe anasjelltas). Alkimia bëhet, në këtë perspektivë, një disiplinë e punës së brendshme, nxjerrjes dhe sublimimit të komponentëve që janë zhiva, squfuri dhe kripa që kanë korrespondenca simbolike me psikikën tonë. Kjo punë do të ushtrohet në materia prima, lëndën e parë dhe primare që ne jemi. Ky material është sipas përkufizimit bruto dhe i papërsosur dhe duhet t'i nënshtrohet një transformimi, një transformim për nxjerrjen e një substance të rafinuar dhe të pastruar. Kjo është arsyeja pse alkimi është përshkruar si një shkencë sekrete dhe sekrete që transformon plumbin në eliksir ari, argjendi ose jetëgjatësi të përfaqësuar nga guri i filozofit.

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Misteri alkimik i Notre-Dame de Paris & # ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik