Vetmia Mulatto - Strip Comic (PDF)

Vetmia e mulattës
Faleminderit për ndarjen!

Në maj 1802, shtatzënë disa muaj, vetmia mulatto mori pjesë në rebelimet Guadeloupean kundër rivendosjes së autoritetit të Lacrosse, kapiten i përgjithshëm i Guadeloupe i caktuar nga Napoleon Bonaparte, i cili ishte dëbuar në tetor 1801 pas një goditjeje oficerët me ngjyra të ushtrisë. Pas arrestimit të tij, vetmia u burgos dhe u torturua një ditë pas lindjes së tij. Vetmia mishëron të gjitha gratë dhe nënat e Karaibeve që luftuan për liri dhe barazi në kontekstin e sistemit të skllevërve.

Faleminderit që reaguat me një emoticon
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Vetmia Mulatto - Strip Comic (..." Disa sekonda më parë

Për të lexuar gjithashtu