Kenian përgjegjës për google punon për të zhvilluar potencialin afrikan në internet

Ory Okolloh
Faleminderit për ndarjen!

Ory Okolloh, 37 vjeç. Përgjegjëse për Google Africa që nga 2010, ajo punon për të zhvilluar potencialin afrikan në internet në Johannesburg. E diplomuar për drejtësi në Harvard, një ish avokat dhe bloger, ajo ishte një nga kolektivët që krijoi faqen Mzalendo (atdhetare në gjuhën suedeze) dhe Ushahidi (dëshmitare).

Ky mjet interaktiv bëri të mundur mbledhjen në kohë reale të dëshmive mbi dhunën politike të 2007 në Kenia. Softueri i saj i hapur është përdorur në të gjithë botën dhe përdoret në fatkeqësitë natyrore, sidomos gjatë tërmetit të 2010 në Haiti.

Gjithçka fillon në 2007. E vendosur në bregdetin lindor të Shteteve të Bashkuara, Ory Okolloh heq një pagë prej gjashtë shifrash në një firmë juridike për t'u përqëndruar në dy pasionet e saj: Afrikën dhe teknologjitë e reja. Ajo më pas ka një blog të thjeshtë, ku poston analizat e saj mbi lajmet. Shpejt, emri i tij qarkullon në botën e vogël të blogerëve aktivistë dhe në disa zhurmë politike - ku magjepsin iniciativat e tij.

Para se të bashkohej me rrjetin Omidyar, Ory ishte drejtori i politikave të Google për Afrikën nën-Sahariane. Ajo ishte përgjegjëse për administrimin e marrëdhënieve të qeverisë dhe drejtimin e zbatimit të politikave që rrisin aksesin në internet dhe mbështesin rritjen e përmbajtjes lokale në internet. Më parë, Ory ishte në pararojë të zhvillimit të inovacionit teknologjik si një anëtar themelues i Ushahidi. Ajo ka shërbyer si drejtore ekzekutive e organizatës që nga fillimi i saj deri në dhjetor 2010. Ory është gjithashtu bashkëthemeluesi i Mzalendo, një faqe në internet që ndjek performancën e deputetëve Kenyan. Ajo është anëtare e Bordit të Iniciativës së Mediave në Afrikë, një anëtar i Këshillit të Pleqve, një anëtar i Kodit të Bankës Botërore për Bordin Këshillëdhënës dhe një anëtar i Komitetit të Treguesve të Dorëzimit të Shërbimit të Bankës Botërore.

Midis diplomacisë private, zhvillimit dhe biznesit, ajo mishëron këtë Afrikë të re inovative, të përkushtuar, ultra të lidhur dhe të globalizuar.

Yolande Jakin

BURIMI: http://www.afriquefemme.com/entre-nous/femmes-leaders/111-entre-nous/femmes-leaders/2197-ory-okolloh-cette-kenyane-qui-a-fait-ses-preuves-a-google

Faleminderit që reaguat me një emoticon
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Një menaxher kenyan google është duke punuar në ..." Disa sekonda më parë