Bregu i Fildishtë harton një aplikacion shumë-gjuhësor afrikan për të rritur ndërgjegjësimin për ethet Ebola

Ebola një sëmundje e re që shfaqet në Afrikën Perëndimore pas shpërthimit në Kongo, të gjitha kanalet televizive kanë folur për këtë. E megjithatë nuk më interesonte sepse thashë se nuk është këtu në Bregun e Fildishtë, deri më tani thashethemet për një rast të supozuar në perëndim të vendit më tërheqin. Pikërisht nga ky moment fillova të mësoj për sëmundjen (historinë e saj, mënyrën e transmetimit, simptomat dhe masat parandaluese). Të vetëdijshëm për rrezikun që mund të ekspozuar vendin tim në qoftë se masat parandaluese nuk janë marrë, kam vendosur për të krijuar një aplikim Android që do të shërbejë si terminal audio transmetim për ndërgjegjësimin gjuhën lokale për të arritur shumicën e popullsisë. Më mori 3 ditë me kohë të plotë për ta zhvilluar atë (nga e enjtja 28 në të shtunën 30). duhet thënë se gjëja më e vështirë ishte të bënin regjistrime audio në gjuhët lokale. Parandalimi i Ebola është një aplikim i ndërgjegjësimit kundër përhapjes së virusit Ebola në gjuhët vendore të Ivoryit (Vocal). Kjo lejon që popullata të informohet në kohë reale të mënyrave të transmetimit, simptomave dhe masave parandaluese.

Të gjitha informatat në këtë kërkesë vijnë nga faqja:

http://prevention-ebola.gouv.ci/.

Për këtë version të parë, unë nuk mund të shpëtojë atë gjuhë 4 (English, Attié, Baoulé dhe Guerés) dhe unë të marrë markthe rastin të falënderoj njerëzit që më ndihmoi të përkthyer:

- Znj. Allatin Celestine - DCPEV - Attié

- Dr. Dissieka Romance - Helen Keller International- Guéré

- Miss Jusu Mbalu - Helen KellerInternational - Anglisht (Liberi)

- Znj. Kouassi Yvonne Epse Gnayoro - NJU Yop - Baoulé.

| |

I bëj thirrje të gjithë atyre që dëshironin të japin një kontribut në pasurimin e aplikacionit duke vënë regjistrime audio në gjuhët e tyre të ndryshme në dispozicion. Mos hezitoni të më shkruani në adresën e mëposhtme:

Nofiku ynë: "Përhapeni mesazhin dhe jo sëmundjen"

Ne i përgjigjemi: "Jo Ebolas"

Shkarko lidhjen e aplikacionit:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dawkins.jeff.preventio…

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Një Ivorian koncepton një aplikim në shumë gjuhë ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik