Nigeriani zgjidh problemin e vjetër të matematikës 30

Efot Ekong

Efot Ekong, një student nigerian në Universitetin Tokai në Japoni, ka zgjidhur një ekuacion matraktiv matematikor që nga 30 vjet më parë. Gjeniu i vogël rezervon megjithatë shumë surpriza të tjera në kulmin e shfrytëzimit të tij të fundit.

Efot Ekong është një student i pazakontë. Kohët e fundit ai ka zgjidhur një ekuacion matematik të vështirë për më shumë se tridhjetë vjet gjatë semestrit të tij të parë në Tokai University, Japoni. Por babai i ri nuk u ndal atje në shfaqjet e tij të përditshme.

Ky student nigerian nga Universiteti Tokai në Japoni ka grumbulluar arritje akademike dhe patenta. Tashmë është diplomuar në inxhinieri elektrike, i ri vazhdon studimet e tij për tu specializuar në robotikë. Por studenti nigerian nuk u ndal këtu. Në të vërtetë, ai ka marrë rezultatet më të mira të pesëdhjetë viteve të fundit nga universiteti i tij japonez, Universiteti Tokai në Tokio.

Për të vazhduar në rrugën e përsosmërisë, Ufot Ekong ka fituar çmime të shumta. Në total, studenti ka grumbulluar çmimin 6 për përsosmëri akademike që nga fillimi i studimeve të tij. Për të rritur vështirësinë dhe sfidën, i ri gjithashtu mban dy punë pranë klasave të tij për të financuar studimet e tij.

Ekong gjithashtu flet katër gjuhë: anglisht, frëngjisht, japonisht dhe jorubisht, gjuha e tij amtare. Meqenëse ai nuk duket se po i bën gjërat përgjysmë, i riu fitoi çmimin për studentin më të mirë të gjuhës japoneze për të huajt. Sa i përket patentave, Ekong tashmë ka dy në emrin e tij për krijimin e makinave elektrike.

BURIMI: http://etudiant.lefigaro.fr/international/actu/detail/article/un-etudiant-nigerian-resout-une-equation-insoluble-depuis-30-ans-15881/

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Një student nigerian zgjidh një problem të matematikës ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik