SHKRIM N'KO

nko.ht1_Shkrimi N'ko u shpik nga Guineani i Malian origjinës Souleymane Kanté (1922-1987).

Është një sistem i konsonantëve 20 dhe zanoreve 7 për të transkriptuar gjuhët Mande (Mande është një grup etno-gjuhësor që flet Bambara, Dioula, Malinke dhe Mandinko).

Fjala n'ko do të thotë "Unë them" në të gjitha gjuhët e mandatuara.

Shkrimi N'ko përdoret kryesisht në Guinea, Mali, Senegal dhe Bregun e Fildishtë (përkatësisht nga popujt që flasin Mandingo dhe Dioula).

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "SHKRIM N'KO" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik