Origjina dhe simbolizmi i luleve të jetës

Lule e jetës
4
(1)

Skema e shenjtë e Lulit të Jetës, ky gjenerator parësor gjeometrik i të gjitha formave të jetës, është studiuar edhe më thellë në këtë vëllim, i cili përmban pjesën e dytë të punëtorisë së famshme të Luleve të Jetës. Përmasat e trupit njerëzor, madhësia dhe vendndodhja e yjeve, planetet dhe hënat, madje edhe krijimi i specieve njerëzore gjejnë origjinën e tyre në këtë imazh të bukur dhe hyjnor. Me anë të një figure intriguese dhe të detajuar gjeometrike, Drunvalo Melchizedek na tregon se si dizajni me sa duket i thjeshtë i Luleve të Jetës përmban gjenezën e ekzistencës sonë tre-dimensionale. Nga piramidat dhe misteret e Egjiptit tek fëmijët e vjollcës, Drunvalo paraqet gjeometrinë e shenjtë të realitetit dhe energjitë delikate që e formësojnë botën tonë. Nëpër një labirint shkencës hyjnore frymëzuar dhe histori, logjikës dhe rastësisë, ajo na sjell të mbani mend se ku kemi ardhur nga, për të na kujtuar se ku shkojmë, dhe ne mrekulli në se kush jemi.

LSimboli i Luleve të Jetës konsiderohet si të shenjtë përmes shumë traditave në mbarë botën. Brenda këtij simboli ne të gjeni të gjitha ndërtimet e universit dhe solids platonike (katërkëndësh, gjashtëkëndëshit ose kubike, octahedron, dodecahedron dhe icosahedron). Simboli i Lulja e Jetës (Abidosit) përbëhet nga qarqet e nëntëmbëdhjetë e ndërthurjes dhe gdhendur brenda një sfere. Lulja e Jetës është gjetur edhe në disa pjesë të botës të tilla si Egjipti, Turqia, Greqia, Irlanda, Anglia, Izraeli, malin Sinai, Indi, Spanjë dhe në shumë tempuj Japonia dhe Kina etj. Kjo në të gjitha moshat dhe në të gjitha kulturat të cilat, sipas arkeologëve, nuk kishin kontakte të drejtpërdrejta, siç janë egjiptianët e lashtë dhe keltët mesjetarë.

Lnjë "Lule e Jetës" mund të gjendet në të gjitha fetë kryesore të botës. Ai përmban modele të krijimit pasi ato dolën nga "Virusi i Madh". Çdo gjë krijohet sipas mendimeve të Krijuesit. Pas krijimit të Farërave të Jetës lëvizja e njëjtë e vorbullës u vazhdua, duke krijuar strukturën e njohur si vezën e Jetës. Kjo strukturë formon bazën e muzikës, ndërkohë që distancat midis sferave janë identike me distancat ndërmjet toneve dhe semitones në muzikë. Është gjithashtu identik me strukturën celulare të ndarjes së tretë embrionale (qeliza e parë është e ndarë në dy qeliza, dhe i katërti në tetë qeliza). Pra, struktura e njëjtë si ajo zhvillohet pak më shumë, krijon trupin e njeriut dhe të gjitha sistemet e energjisë përfshijnë ato që përdoren për të krijuar Merkabah. Nëse vazhdojmë të krijojmë gjithnjë e më shumë sfera, ne përfundojmë me strukturën e quajtur Fleur de Vie

Lnjë "Lule e Jetës" mund të gjendet në të gjitha fetë kryesore të botës. Ai përmban modele të krijimit pasi ato dolën nga "Virusi i Madh". Çdo gjë krijohet sipas mendimeve të Krijuesit. Pas krijimit të Farërave të Jetës lëvizja e njëjtë e vorbullës u vazhdua, duke krijuar strukturën e njohur si vezën e Jetës. Kjo strukturë formon bazën e muzikës, ndërkohë që distancat midis sferave janë identike me distancat ndërmjet toneve dhe semitones në muzikë. Është gjithashtu identik me strukturën celulare të ndarjes së tretë embrionale (qeliza e parë është e ndarë në dy qeliza, dhe i katërti në tetë qeliza). Pra, struktura e njëjtë si ajo zhvillohet pak më shumë, krijon trupin e njeriut dhe të gjitha sistemet e energjisë përfshijnë ato që përdoren për të krijuar Merkabah. Nëse vazhdojmë të krijojmë gjithnjë e më shumë sfera, ne përfundojmë me strukturën e quajtur Fleur de Vie.

LTempulli i Osiris në Abidos në Egjipt përmban shembullin më të vjetër deri më sot. Ishte gdhendur në granit dhe mund të përfaqësonte syrin e Ra, një simbol i autoritetit të faraonit. Shembuj të tjerë mund të gjenden në artin fenikas, asirian, indian, mesjetar dhe mesjetar.

LLeonardo da Vinçi studioi formën e Luleve të Jetës dhe vetitë matematikore. Ai tërhoqi vetë Lule të Jetës, si dhe komponente të tilla si Farë e Jetës. Ai tërhoqi shifra gjeometrike që përfaqësonin forma të tilla si Platonic 5 Solids, një sferë, një torus, dhe kështu me radhë. dhe gjithashtu përdorte rregullin e artë të phi në artin e tij; e gjithë kjo mund të rrjedhë nga Lule e Jetës.

Ce Skema e Lulja e Jetës është shprehje grafike e një përqendrim të ligjeve fizike por edhe ligjet metafizike, dhe shumë grupe, feve, shkollat ​​ezoterike, urdhrat dhe doktrinave referohen ky çelës.

"Në tërheqje: Është e gjitha për emocionet".

LMesazhi që gjendet në lule të jetës është kaq i rëndësishëm se ajo është errësuar qëllimisht për mijëvjeçarëedhe nëse të gjithë mund ta zbulojnë përfaqësimin këtu ose atje, në një skulpturë, një gdhendje ose një motiv dekorativ.

Data luanë të gurit (Dragon / Qen Fu) të tmerrshëm janë rregulluar tradicionalisht në të dyja anët e portës së pallateve ose tempujt në Kinën e lashtë për të mbajtur hyrjen. Ata janë mbrojtësit simbolikë të mistereve çelestiale dhe nën një nga këmbët e tyre të para është vendosur një sferë që nganjëherë është e gdhendur me një lule të jetës. (Video-sipër) Ex: Derë e qytetit të ndaluar të Pekinit).

DShumë dizajne të pëlhurave kineze ose tibetiane, si dhe piktura në tavane ose në ekranet e gdhendura të drurit riprodhojnë këtë dizajn.

LTempulli i Osiris, në 150 kilometra nga Luxor, Egjipt, ka grafikët të gdhendur në disa nga kolonat e saj, të cilat përfaqësojnë grupet e qarqeve të lidhura me njëra-tjetrën dhe të cilat quhen lule. Ato formohen nga qarqe të vogla 19 ose më shumë dhe shpesh janë të rrethuar nga një rreth të dyfishtë.

Drunvalo Melchizedek jep një mësimdhënie dhe transmeton një seminar mbi sekretet e Luleve të Jetës * dhe një meditim në fushat e energjisë / informacionit që rrethojnë trupin e njeriut (të quajtur Mer-Ka-Bah në tekstet e lashta). Ai përmend se ky rreth i dyfishtë mund të jetë simbol i zonës së pelucidës, një term latin për sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të vezës së gruas.

On gjithashtu gjen shumë referenca për këtë njohuri të lashtë të Lulit në Thot Smeraldi Tabelat *' Thellë në zemrën e tokës është lulja burimore e Shpirtit që lidh gjithçka në formën e saj. Sepse e di se toka jeton në trupin e tij ndërsa jeton në formën tënde. Lulja e jetës është si shpirti juaj dhe burimet nëpër tokë si tuajat përmes formës suaj. »

Lule e Jetës është si emri i tij sugjeron për përfitimin e Jetës. Një energji simbolike universale mbizotëruese që siguron mbrojtje, butësi dhe harmoni për ata që e veshin apo e shikojnë atë. Ajo është në shërbim të paqes, lirisë ... Dhe sigurisht, edhe të suksesit material dhe shpirtëror! Lule e Jetës është një simbol që gjendet kudo në botë. Qoftë në Egypte si në Evropë, në katedrale apo kisha ...

BURIMI: http://www.referencement-notre.com/fleur-de-vie.html

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Origjina dhe simbolizmi i luleve të jetës" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave 4 / 5. Numri i votave 1

Bëhu i pari që voton

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik