Otis Boykin (1920-1982), Shpikësi i stimuluesit kardiak

Shpikjet e dukshme: rezistenca elektrike, rezistenca e ndryshueshme, njësia e kontrollit për stimuluesit kardiakë, alarmi kundër hajdutëve dhe filtrimi i ajrit kimik. Shpikësi i më shumë se pajisjeve 25, kontributi më i madh i Boykin në fushën e teknologjisë do të ishte njësia e kontrollit për stimuluesin artificial, i cili përdorte impulse elektrike për të mbajtur një rrahje të qëndrueshme të zemrës. Arritjet tjera të mëdha do të përfshijnë krijimin e rezistencës së ndryshueshme (të përdorura në raketa të udhëzuara) dhe rezistencë të përmirësuar elektrike që përdoret në kompjuterë, radio dhe televizione.

Lindur Gusht 29 1920 në Dallas, Teksas, Boykin është djali i një marangoz dhe një mom në shtëpi-qëndrim. Ai largohet nga Instituti i Teknologjisë i Illinois, para se të marrëdiplomimit dhe kushton karrierën e tij si shpikësi.

Ai merr 1er 1959 patentuar për një rezistencë teli që lejon një sasi të saktë të energjisë elektrike për të pushtuar një makinë. 2 vite më vonë, ai përmirëson shpikjen e tij që mund të prodhohet me kosto të ulët, përballon goditjet dhe ndryshimet ekstreme të temperaturës. Boykin kështu bëhet i famshëm në botën e elektronikës. Ushtria amerikane dhe IBM po urdhëron rezistencën e saj, e cila do të përdoret për pajisjet elektrike të zakonshme shtëpiake dhe për raketat e udhëzuara të ushtrisë.

Shpikja e tij më e famshme është një version i rezistencës që përdoret për të vendosur pacemakerin. Ky sistem, i cili dërgon impulse elektrike në zemër dhe rregullon ritmin e tij, mban gjallë qindra e mijëra njerëz në mbarë botën.

Otis Boykin kishte një patentë totale 11 dhe shpikje 28

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Otis Boykin (1920-1982), shpikësi i stimuluesit kardiak" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Ndërsa ju pëlqejnë botimet tona ...

Ndiqni faqen tonë në Facebook!

Dërgo këtë tek një mik