Përfitimet e naftës baobab për flokë dhe lëkurë

Farat e Baobabit

Baobab, një pemë mitike nga familja Bombacaceae, është vendas në Afrikë dhe Madagaskar. Ai është simboli i Senegalit. Emri i saj vjen nga arabishtja "bu hibab" që do të thotë fruta me shumë fara.

Baobab është shumë i njohur për jetëgjatësinë e tij (vlerësuar në vitet 3000) dhe gjerësinë e trungut të tij, që mund të arrijë 12m në diametër. Ajo dallohet nga e saj rezistencë e jashtëzakonshme e thatësirës.

Duhet të theksohet se përdoren të gjitha pjesët e baobab. Për shembull:

fruta baobab është e njohur për të pasuria në vitaminë C.

  • pulpë frutash përdoret në mjekësinë tradicionale si febrifuge, anti-diarre, anti-dizenteri.
  • gjethet kanë një efekt anti-inflamator, febrifug, ekspektoran.
  • lëvorja transformohet në litarë, por përdoret edhe kundër etheve në vend të lehonisë së cinchona.

Nxjerrja e naftës

Është nga fara që përmban frutat e saj (mesatarisht rreth tridhjetë) që marrim vajin e perimeve.

Fara përfaqëson një pjesë të konsiderueshme të përbërjes së frutave (afërsisht 40%). Ajo përbëhet nga një epikarp gjobë kafe dhe një endokarp me vaj, shumë i pasur me proteina dhe acide yndyrore.

Fara Baobab sigurojnë rreth 5% të vajit.

përbërje

Fara e baobab është të lartë në proteina 35,2g / 100g dhe në vitaminë B1-B2 dhe PP.
Baobab naftës është i përbërë nga pothuajse një e treta e acideve yndyrore esenciale, kryesisht acid linoleik (32%) dhe proporcioni i njëjtë i acidit oleik (33%). Ai është gjithashtu i pasur me elementë gjurmë.

Acidet yndyrore

Acid Palmitik
C16: 0
23,4 - 27,2%
Acid Palmitoleik
C16: 1
0,1 - 0,2%
Acidi stearik
C18: 0
3,1 - 9,0%
Acidi Oleik
C18: 1
33,0 - 41,9%
Acidi linoleik
C18: 2 w6
20,6 - 32,1%
Acid linolenik
C 18: 3 w3
0 - 1,5%
Acid Arachidonic
C20: 0
0,3 - 1%

sterols

Beta-sitosterol 75%

Përqindja e unsaponifiable është midis 2,8 dhe 3,8%

Virtytet dhe përdorimet tradicionale

Nafta Baobab përdoret për qëllime kulinare në festivale tradicionale, por vlerësohet edhe për pronat e saj medicinale.

Në farmakopenë tradicionale senegalezeFara e baobabit është e grirë dhe aplikuar në nivel lokal si një paste pasi që prodhimi shumë i ulët i yndyrës që merret e bën vajin të rrallë dhe të shtrenjtë. Vaj dhe paste që rezulton janë aplikuar si antialergik, zbutës, rigjenerues i lëkurës, anti-inflamator. Ndihmon dhimbjen e shkaktuar nga djegiet dhe rigjeneron indet shpejt.

Përdorimi i ushqimit

Vaj është përdorur në seasonings.

Përdorimi kozmetik

Përmbajtja e saj esenciale e acidit yndyror e bën atë një vaj shumë mbrojtës, ushqyes, zbutës, hidratues, qetësues dhe rigjenerues. Gjithashtu mbron lëkurën nga plakja e parakohshme dhe parandalon shfaqjen e rrudhave.

Përdorimi i tij rekomandohet në rast të djegieve të diellit ose aksidentale. Ajo ka një veprim shërimi.

Tradicionalisht e përdorur si një vaj masazh për shkak të pronave të tij zbutës dhe lehtësues dhe lehtësinë e depërtimit, ajo lehtëson kontraktura dhe dhimbje të muskujve.

I pastër ose i përzier, përdoret gjithashtu për dhëmbëza të lëkurës (plagë të vogla, lëkurë të prishur) ose si një maskë për kujdesin e flokëve (flokë e thatë, e brishtë, e ndarë).

Indikacionet e naftës Baobab janë si më poshtë

  • kujdesin e lëkurës të ndjeshme dhe të irrituar
  • thonjtë e brishtë
  • flokët e thatë, të brishtë, të ndarë
  • çarje, çarje, parandalimi i shenjave të shtrirjes
  • dhimbje të muskujve dhe kontrakturë

BURIMI: http://www.africajou.com/index.php/huiles-naturelles/huile-de-baobab

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Përfitimet e vajit baobab për lopët" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik