Së shpejti një ilaç që mund të shërojë të gjitha viruset (grip, Ebola, HIV)

Draco: Drogës mrekulli
Faleminderit për ndarjen!

Shumica e infeksioneve bakteriale mund të trajtohen me antibiotikë siç është penicilina disa dekada më parë. Megjithatë, këto barna janë të padobishme kundër infeksioneve virale, duke përfshirë gripin, ftohjet dhe ethet vdekjeprurëse hemoragjike si virusi Ebola.
Tani, në një zhvillim që mund të transformojë si infeksionet virale trajtohen, një ekipi hulumtues laborator MIT Lincoln projektuar një ilaç që mund të identifikojë qelizat që janë të infektuar me ndonjë lloj të virusit, pastaj vrasin qelizat dhe ndaluar infeksionin.


Imazhet e mësipërme tregojnë se DRACO sukses trajton infeksionet virale mikroskopike. Në përgjithësi lënë katër fotografi, rinovirus (virusi i ftohtë) vret qelizat e paperpunuar njeriut (majtë të ulët), ndërsa DRACO nuk ka toksicitet në qelizat e infektuara (e sipërm të djathtë) dhe shëron popullsisë qelizat e infektuara (poshtë djathtas). Në mënyrë të ngjashme, në të drejtën e përcaktuar nga katër fotografive, virus hemorragjike dengue vret qelizat e paperpunuar majmun (majtë të ulët), ndërsa DRACO nuk ka toksicitet në qelizat e infektuara (e sipërm të djathtë) dhe shëron një popullsi prej qelizave të infektuara (poshtë djathtas). |

Dans një artikull të botuar 27 Korrik në shqyrtimPLoS OneHulumtuesit testuar drogës tyre kundër 15 virusit dhe e gjeti atë të efektshme kundër të gjithëve - duke përfshirë rinovirusëve që shkaktojnë ftohjet gripit, H1N1 të përbashkët, një virus në stomak, një virus polio, ethe ethe ethe tropikale dhe disa lloje të tjera të etheve hemorragjike.

Drogës punon duke synuar një lloj ARN prodhuar vetëm në qelizat që janë infektuar me viruse. "Në teori, kjo duhet të funksionojë kundër të gjitha viruseve", thotë Todd Rider, një shkencëtar i lartë në grupin Lincoln Lab Technologies, me bazë kimike, biologjike dhe nanoscale, i cili shpiku teknologjinë e re.

Për shkak se teknologjia ka një spektër kaq të gjerë, ai gjithashtu mund të përdoret për të luftuar shpërthimet e viruseve të reja, siç është shpërthimi i rëndë i sindromës akute respiratore të SARS (2003), tha Rider.

Çdo DRACO gjithashtu përfshin një "tag shpërndarjeje", të marrë nga proteina të natyrshme që e lejon atë të kalojë membranat qelizore dhe të hyjë në çdo qelizë njerëzore ose shtazore. Megjithatë, nëse nuk ekziston ARN me dy brazdat, DRACO e lë qelizën të padëmtuar.

Shumica e testeve të raportuara në këtë studim janë bërë në qelizat e njeriut dhe të kafshëve të kultivuara në laborator, por studiuesit testuar edhe Draco në minj të infektuar me virusin e gripit të H1N1. Kur minj janë trajtuar me KRAHE, ata u shëruan plotësisht e infeksionit. Testet treguan gjithashtu se DRACO njëjta gjë nuk është toksik për minj.

Hulumtuesit aktualisht po testojnë DRACO kundër disa viruseve në minj dhe po fillojnë të tregojnë rezultate premtuese. Rider thotë se shpreson një licencë teknologjike për sprovat në kafshët më të mëdha dhe provat klinike në njerëzit e ardhshëm.

Kjo punë është financuar nga një grant nga Instituti Kombëtar i Alergjive dhe Sëmundjeve Infektive dhe Qendrës Rajonale të New England të Ekselencës për Biodefense dhe në zhvillim Sëmundjeve Infektive, me financimin e mëparshme e Agjencisë Mbrojtjes Avancuara Projekte Kërkimore kërcënimi i Agjencisë së Mbrojtjes Reduktimi, dhe drejtori i hulumtimeve Mbrojtjes dhe inxhinieri (tani Ndihmës Sekretari i Mbrojtjes për hulumtim dhe inxhinieri). http://thedracofund.org/

BURIMI: http://newsoffice.mit.edu/2011/antiviral-0810

Faleminderit që reaguat me një emoticon
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Së shpejti një ilaç që do të shërojë të gjithë ..." Disa sekonda më parë