Sepher Yetsirah, libri i krijimit (PDF)

Sepher Yetsirah

Sefer Yesirah ose Libri i Krijimit është një ese teorike mbi problemet e kozmologjisë dhe kozmogoni. ndoshta e shkruar në mes të shekullit të tretë dhe të gjashtë, kjo është një nga tekstet më të vjetra gardh që ekzistojnë në hebraisht. meditim Mystical duket të ketë qenë një nga burimet për të cilat autori u frymëzua. subjekti i tij kryesor, kjo është bota e elementeve të gjetura në dhjetë numrat e fillore dhe të kryeministrit, të Sephiroth, si libri i quajtur, dhe njëzet e dy shkronjat e alfabetit hebraike të. Këto të gjitha përfaqësojnë forcat misterioze konvergjenca e të cilëve ka prodhuar edhe kombinimet e ndryshme që mund të zbatohen me anë të të gjithë krijimit, ajo është "tridhjetë e dy shtigjet misterioze e diturisë" me të cilën Perëndia krijoi gjithçka ekziston.

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Sepher Yetsirah, libri i krijimit (PDF)" Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Ndërsa ju pëlqejnë botimet tona ...

Ndiqni faqen tonë në Facebook!

Dërgo këtë tek një mik