NIGERIA. LAGOS VENDOS TË MËSONISË KINESE NË SHKOLLAT E TIJ

langue_chinoise_en_chinoisQeveria e Lagosit në jugperëndim të Nigerisë tha të hënën se do të prezantojë Mandarin, gjuha zyrtare kineze, në shkollat ​​publike sapo të fillojë viti i ardhshëm akademik.

Komisioneri i arsimit shtetëror Olayinka Oladunjoye u tha gazetarëve pas një takimi me Institutin kinez Konfuci, Universiteti i Lagos, se mësimi i gjuhëve në shkollat ​​publike do të jetë një mundësi për Nxënësit dhe studentët për të komunikuar në gjuhën kineze dhe për t'u përshtatur me kulturën kineze.

"Instituti është i gatshëm të ndihmojë shtetin me logjistikën e nevojshme për ta bërë më të lehtë mësimin dhe mësimin e gjuhës", tha ajo.

"Njohja e kineze do të ndihmojë studentët të vazhdojnë studimet e tyre në Kinë dhe të bëjnë hulumtime në fusha të ndryshme të sjelljes njerëzore, pasi Kina është bërë një histori suksesi në ekonominë globale", tha Oladunjoye.

Burimi: www.cameroonvoice.com/

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "ALBANIA: LAGOS VENDOSI TË MËSUAR KINESE ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave / 5. Numri i votave

Ndërsa ju pëlqejnë botimet tona ...

Ndiqni faqen tonë në Facebook!

Dërgo këtë tek një mik